Kledingruilfeestje! Van ruilen komt…

Kledingruilfeestje! Van ruilen komt… Wednesday July 31, 2013

geen huilen. Althans, dat hoopte Linda. Samen met haar schoonzusje ontdekte ze de kledingruilfeestjes van Little Green Dress.

Enthousiast hadden schoonzus Nathalie en ik ons opgegeven voor een kledingruil, die werd georganiseerd door Little Green Dress. Deze keer in Amsterdam, dus een thuiswedstrijd voor ons.

‘Neem 3 tot 5 kledingstukken mee. Het mogen ook accessoires zijn, zoals schoenen, tassen en riemen, die gelden als een half’. Dat was het verzoek vooraf, dus na wat uitzoekwerk kwamen we samen met een’ volgens ons’ leuke set spullen aan op de locatie waar onze eerste kledingruil ‘extravaganza’ ging plaatsvinden. Eenmaal ingeleverd werden al onze spullen gesorteerd en opgehangen, waarna een stylist een paar leuke sets maken om te laten zien wat er allemaal mogelijk was met
onze spullen. Verrassend hoe het jasje van de een perfect paste bij een rok van de ander! En een paar items bleken al meteen populair, dat beloofde nog wel wat voor later op de middag.

Na een uitleg van Maartje – Miss Little Green Dress zelf – begon het grote passen. Alles mocht gepast worden, maar alles moest weer terug in het rek. Ook dat ene hele leuke topje die zo ontzettend goed staat. Want eerlijk is eerlijk, iedereen moet een kans krijgen om te passen. De styliste liep er tussendoor om tips te geven. Een riempje hier, misschien wat inkorten en voor we het wisten was de pastijd voorbij. Het spannendste deel van de middag volgde. De items die je wilde hebben mochten op een apart rek gehangen worden (het werden twee volle rekken!) om geveild te worden.

Iedereen kreeg een bordje met nummer, net als op een ‘echte’ veiling. Met Maartje als veilingmeester. Een voor een werden de items uit het rek gehaald en mochten we de bordjes opsteken als dat ene leuke jurkje of die gave broek voorbij kwam. En dan maar hopen dat je de enige bent… Want dan kreeg je meteen wat aangeboden werd.
Meer kapers op de kust? Alle nummers de digitale bingomachine in en dan maar hopen dat je gelukt hebt. En juichen als jouw nummer viel natuurlijk!

Al met al ging iedereen wel met iets naar huis, sommigen zelfs met een hele tas vol! Een geslaagde middag dus. En van ruilen komt huilen? Niet bij de kledingruil van Little Green Dress.

Linda Flens gastblogIk ben Linda, 31 jaar, getrouwd met Sander en mama van Emma. In het dagelijks leven werk ik full time in een leuk ziekenhuis in Amsterdam, en in mijn vrije tijd heb ik veel bezigheden. Naar de film met vrienden, stijldansen, haken, scrapbooken en lekker rondstruinen op internet. Ik probeer als mama beter te letten op wat ik koop, en of alles wel echt nieuw moet zijn. Dit dwingt tot creativiteit en dat vind ik ontzettend leuk. Het is een uitdaging geworden om mooie spullen te vinden of te maken!

Linda schreef eerder ook blogs over goedkope zwangerschapskleding, zelf een positiebroek maken en haar zoektocht naar de beste eco wasbare luier.

Foto: Mariske Krijgsman

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies