Wat is het verband tussen een pakje behanglijm, grote kalenders en reisgidsen?

Wat is het verband tussen een pakje behanglijm, grote kalenders en reisgidsen? Monday August 3, 2015

Zoete jeugdherinneringen. Met liefde denkt Linda terug aan het knutselen bij oma aan tafel. En dezelfde knutsels maakt ze nu met haar eigen dochter. Want herinneringen, die maak je nu.

Ze vormen samen een van mijn fijnste jeugdherinneringen. Bij opa’s en oma’s mag vaak veel meer dan thuis, en dat was bij mij niet anders. Logeerpartijen en uitjes naar de kinderboerderij, met mijn voeten in de fietstassen achterop de fiets, en oma die overal foto’s van maakte.

Heerlijke tijd om aan terug te denken. Maar wat ik me vooral nog heel levendig kan herinneren is het knutselen aan de eettafel (met tafelzeil erop).

Oma had altijd zo’n geel pakje behanglijm in huis, en in de kast leek ze een oneindige hoeveelheid kalenders en reisgidsen te bewaren.

Eerst knipten we alle mooie plaatjes uit de gidsen (oma en opa hielden van wintersport, dus het waren prachtige foto’s van bergen die we zelf nog nooit in het echt gezien hadden) en vervolgens plakten we die dan op de achterkant van de kalender vellen. Als ik het zo opschrijf klinkt het o zo simpel, maar zijn de leukste herinneringen ook vaak niet van simpele dingen?

Dus als het weer eens een echte Nederlandse en dus regenachtige zomerdag is, kijk eens wat je nog in huis hebt liggen en laat je kind(eren) lekker aan de slag gaan met papier, restjes behang, (behang)lijm en plaatjes uit oude tijdschriften. Misschien levert hun dat net zulke fijne herinneringen op als mij!

knutselen binnenactiviteit kleuters

Gastblogster Linda

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop en ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies