Bouwen! 5x de leukste blokken

Bouwen! 5x de leukste blokken Tuesday September 23, 2014

Bouwen met blokken is een onmisbare activiteit voor kleine kinderen. Deze 5 bouwstenen zijn origineel en succesvol. Welke heb jij al in huis?

Door te bouwen ontwikkelen kinderen een goede motoriek, het helpt ze bij de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht én het bevordert de creativiteit (en creativiteit helpt je om goed met problemen om te gaan). We kunnen nog wel honderd redenen bedenken waarom bouwen met blokken een geschikte activiteit is voor kinderen, maar het is vooral ook zo ontzettend leuk.

Voor kinderen van 4 jaar en ouder is er ook onwijs veel mooi bouwspeelgoed. Binnenkort in een nieuwe blog!

1. Fantasieblokken

grimms houten blokken speelgoed

We kregen deze fantasie blokken een keer als kraamcadeau en al snel moesten we de hele serie hebben. Deze ‘huisjes’ van Grimms hebben organische vormen en heldere kleuren. Ze staan ook prachtig op een seizoenstafel. De kleine huisjes zijn leuk om te bouwen voor de kleinsten, maar als je meerdere hebt (leuk om als cadeautjes te vragen), dan kun je ook grotere bouwwerken maken.

2. Gekleurde blokken!

gekleurde blokken voor peuters

Heeft je kind op het consultatiebureau al eens een torentje gemaakt? Ik weet nog dat mijn dochter vrolijk meespeelde met de Duplo van haar broer. Daarom wilde ze de blokjes keihard op elkaar duwen zodat ze vast kwamen te zitten. Sindsdien toch maar weer de houten blokken tevoorschijn getoverd. .

3. Duplo & Lego

Duplo en Lego blijven heel lang leuk speelgoed. Kinderen spelen er al mee vanaf hun eerste verjaardag en zelfs nog als ze zelf papa zijn. Voor de productie van Lego en Duplo wordt kwalitatief sterk plastic gebruikt zonder schadelijke stoffen.

4. Bouwen met takjes en blaadjes

spelen met kastanjesDoor het grote speelgoed aanbod zou je haast vergeten dat je natuurlijk overal mee kunt bouwen. Duik de tuin in, maak een boswandeling, maar vergeet dan vooral niet om een tasje mee te nemen waar je ‘schatten’ in kunt verzamelen.

Het leukste is om ‘bouwstenen’ met verschillende structuren en vormen te kiezen. Zoals kastanjes, steentjes, veren, takken en bladeren.

5. De regenboog van Grimms

regenboog grimms groot

Mijn kinderen hebben hem uitgebreid voor je getest en ik kan zeggen dat de houten regenboog van Grimm’s heel robuust is. Hij is hier al gebruikt als wipwap, stoeltje, bouwmateriaal, kunstwerk, treintunnel en voetbaldoel. En dat terwijl we ook heel veel ander speelgoed in huis hebben (teveel zelfs, maar dat is weer een ander verhaal).

Een paar spelletjes, die de kinderen hier met de houten regenboog doen zijn:

  • ballen door de poortjes rollen
  • rondjes maken en van de ene naar de andere springen
  • een kunstwerk maken door te stapelen
  • heen en weer schommelen in de grootste bogen
  • over de Duplo trein als tunnels
  • als huis voor poppen
  • gewoon als decoratie op de kast
  • als evenwichtsbalk voor peuters
  • kleuren oefenen

Heb je al zo’n mooie Grimm’s regenboog? Dan kun je vast de lijst nog verder aanvullen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies