Eropuit! De beste vakantie uitjes met kinderen

Eropuit! De beste vakantie uitjes met kinderen Thursday May 5, 2016

De vakanties komen eraan! En wat is er nou leuker dan met je gezin kamperen? We houden ook van een happy camper life met verrassende adresjes onderweg, maar op fietsvakantie naar drie dorpen verderop is ook een feestje.

‘Waar laten we alle kampeerspullen?’ is een van de grote vragen bij het inrichten van ons nieuwe huis. We gaan er in vierkante meters gigantisch op vooruit, maar gek genoeg qua opslagruimte helemaal niet. Veel van onze spulletjes hebben via Marktplaats.nl al een nieuwe eigenaar gevonden. De kampeerspullen wil ik toch bewaren want wat is er nou leuker dan kamperen met kinderen? Desnoods in eigen tuin.

Op fietsvakantie naar een dorp verderop

Nu we in een groter dorp wonen kan er eindelijk een auto weg (hoppa, ook de auto op marktplaats!). We kunnen overal lopend, fietsend of met openbaar vervoer komen. Ik heb het plan opgevat om komende zomer op fietsvakantie te gaan. De kinderen willen toch allemaal zelf fietsen, maar een tochtje van 12 kilometer is toch een dag reizen. Voor mijn gevoel misschien niet écht vakantie, maar wat zullen de kleintjes er van genieten.

marktplaats auto verkopen vakantie uitje met kinderen

Het allermooiste lijkt me om na de fietstocht ook nog een tent op te zetten en lekker te chillen op de camping (na alle tent-opzet-stress uiteraard). Een trekkershut zouden we ook zeker kunnen waarderen na een hele dag fietsen op kindertempo. Een bed and breakfast is ook vaak idyllisch en leuk, maar voor de kinderen is nu juist het echte campingleven zo’n leuk feestje. We hebben nog wel wat extra campingspulletjes nodig, maar hey hallo marktplaats, dat lossen we ook wel weer op.

Het leukste uitje van het jaar

Wat is jouw leukste gezinsuitje? Ik vermoed dat veel moeders met het mantra ‘het gaat ook om de reis, niet alleen de bestemming’ zoeken naar leuke dagjes weg of vakantie uitjes met de kinderen. Daarom lijkt zo’n mini fietsvakantie me nou leuk. Ik ken de omgeving natuurlijk al, maar of we nou 15 kilometer fietsen met onderweg een picknick of halverwege Frankrijk of Duitsland zijn in dezelfde tijd maakt natuurlijk niets uit voor de kinderen. Oké, ik geef toe, de twijfel slaat nu toch heel even met een vleugje toe. Houd me maar in de gaten om te ontdekken wat echt onze vakantiebestemming wordt. Ik ben ook benieuwd!

Doen jullie juist kleinere uitjes zoals een dagje weg in de vakantie of altijd een heel grote ‘uit’? En aan watvoor uitje zit jij te denken voor de komende vakantie?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies