Naar buiten! 3 tips voor slecht weer

Naar buiten! 3 tips voor slecht weer Sunday February 15, 2015

Een frisse neus, lekker in je vel, zin in eten en ook nog gratis vitaminen. Naar buiten gaan is hartstikke goed voor je. Maar ik geef toe. Niet altijd makkelijk als het druilerig en grijs weer is. Misschien zijn dit 3 goede zetjes voor je.

Spreek af!

Als ik afgelopen weekend niet met een vriendin en haar kinderen had afgesproken naar de hei te gaan, dan hadden we waarschijnlijk de hele dag met Lego zitten bouwen. Ook leuk trouwens, maar dan hadden we wel een gezellige en enerverende middag gemist.

Het slecht weer boek

De titel zegt het al. Het slecht weer boek ‘wat je allemaal kunt doen in regen, wind en sneeuw’. Als je naar buiten kijkt en alleen maar ziet dat de zon niet schijnt, zie je dus ook niet wat er allemaal wel is. Zoals grote regenplassen waar je in kunt springen bijvoorbeeld.

Zorg dat je alle tools klaar hebt liggen

Zodra je kunt concluderen dat de zomer voorbij is duik je in de mand met winterspullen om mutsen, sjaals en handschoenen tevoorschijn te halen. Doe daar ook een regenpak, skibroek, snowboots, paraplu en regenlaarzen bij. Zet dat hele pakket bij de achterdeur en de drempel is opeens al een stuk lager om naar buiten te gaan. Want als je de juiste tools hebt en je bent gekleed tegen de kou, dan maakt het dus niets meer uit.

Deze items kun je trouwens prima tweedehands kopen. Veel ouders kopen het nieuw, maar gebruiken het vervolgens amper. Ik kocht voor mijn dreumes een skipak op een zomerfair. Ik twijfelde nog, maar nu is het de beste 7 euro ooit besteed. Hij woont er bijna in. Voordeel van zo’n skipak is namelijk dat je droog blijft als je nog regelmatig valt.

En jij? Wat zijn jouw tips om regelmatig de deur uit te gaan?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies