“Ik waardeer je”

“Ik waardeer je” Friday September 22, 2017

Eerlijk gezegd had ik geen hoge verwachtingen van de onder-je-kussen-kaartjes. Soms spelen de kinderen heel leuk met elkaar en soms vechten ze elkaar de tent uit. Om dan voor het slapengaan, een nogal dynamisch moment bij ons thuis, iets liefs over elkaar te gaan zeggen… Ik had er een hard hoofd in.

Maar dan is er natuurlijk de rijkdom van kinderen. En de kracht van het vertrouwen en ruimte geven. Want de eerste keer dat ik de kaartjes op tafel zette werd het helemaal stil aan tafel. Twee minuten daarvoor was dat nog wel anders. De kinderen waren moe, druk en zaten elkaar op de huid.

Toch werden ze heel rustig toen ik uitlegde dat ik voor iedereen een kaartje had en we iets liefs over elkaar gingen zeggen. Broer en zus hadden er nog wel wat moeite mee om iets over elkaar te zeggen. Maar naar hun jongste broertje en naar mama en papa kwamen er verrassend mooie woorden uit. Dat zal per kind verschillen, maar toen mijn dochter bijvoorbeeld een voor oma maakte en zei ‘Oma zorgt er altijd zo goed voor dat wij warm blijven’ zag ik oma toch een beetje wegsmelten.

We doen het niet dagelijks, maar ik zie echt al vooruitgang in hoe ze bewuster dankbaar zijn. En ik ook. Bovendien maken de kinderen nu graag een kaartje voor iemand die in een vervelende situatie zit. Mijn oudste zoon is er van overtuigd dat de kaartjes ervoor zorgen dat je geen nachtmerries meer hebt.

En ja, dit kun je natuurlijk prima zelf doen op een papiertje. Maar de mooi vormgegeven kaartjes zijn hier wel een goed steuntje in de rug.

onder je kussen kaartjes
onder je kussen kaartjes

Je kunt de kaartjes onder andere bestellen via bol.com.

onder je kussen kaartjes
onder je kussen kaartjes

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies