Project kledingstop; zomercrisis?

Linda is al halverwege haar uitdaging om het hele jaar geen nieuwe kleding te kopen. Onder de naam ‘project kledingstop’ ontdekt zij hoe het is om niet meer te shoppen.

Een half jaar onderweg met ‘project kledingstop’. En inmiddels ook een paar vuilniszakken vol kleding lichter.
Je zou zeggen, gooi geen kleding weg als je nog niks nieuws mag kopen, maar toch is het fijn om een flinke opruiming te houden. Allerlei kledingstukken die al jaren ongedragen waren zijn op weg naar een betere bestemming.

Shop-a-holic?

Mijn vrienden vragen nu regelmatig aan me hoe het gaat. Mis ik het shoppen niet? Heb je al moeilijke momenten gehad? Of heb je nu echt niet iets nieuws nodig?
En het antwoord is: het gaat prima! Ik heb helemaal niet de behoefte om een kledingwinkel binnen te stappen. Met een uitzondering…. Mijn favoriete duurzame kledingmerk MissGreen had een pop-up store. In Amsterdam. Op fietsafstand. En mijn vriendinnen gingen er naar toe. Eerlijk gezegd had ik me bijna laten verleiden tot de aanschaf van een broek (die ik ook best zou kunnen gebruiken), maar ‘gelukkig’ was mijn maat uitverkocht. Voordeel van zo’n pop-up store is dat ik nu wel van alles heb gepast, en weet wat wel en niet goed zit. Dat kan weer een miskoop schelen bij een bestelling in de toekomst.

Korte broeken tekort

Met de zomer en een korte kampeervakantie in aantocht merk ik dat ik te weinig korte broeken heb. Paniek? Nou ja, een beetje. Als blijkt dat die ene hele leuke broek ‘opeens’ niet meer past is het toch even slikken. Die gaat dus meteen op mijn verlanglijstje voor volgend jaar.

Schuldig

Kledingstukken die ik ‘mis’ kan ik nog wel accepteren, maar waar ik echt niet zonder kan is een zonnebril! Dus nadat mijn huidige exemplaar stuk is gegaan heb ik toch een nieuwe moeten kopen. Overtreding van de ‘regels’ of noodzaak? In mijn geval het laatste, dus de eerste echte aanschaf van dit jaar is gemaakt.

Tip! Verlanglijstje maken

Een tip die ik wil meegeven, sta per seizoen even stil bij wat je nu echt mist. En schrijf dat ook echt op. Als je voor jezelf beter inzicht hebt in wat nu ontbreekt, dan kun je volgend jaar veel gerichter gaan winkelen. Dat kan je een aantal miskopen schelen, of het zoveelste shirtje wat op de stapel belandt.

En hoe gaat het nu bij jullie? Iemand al gezwicht voor een leuk zomerjurkje? Of valt het je allemaal reuze mee? Ik hoor graag van jullie!

Gastblogster Linda

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda schreef eerder ook blogs over goedkope zwangerschapskleding, zelf een positiebroek maken en haar zoektocht naar de beste eco wasbare luier.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies