Slootjesexperts

Slootjesexperts Sunday June 12, 2016

Buiten spelen is het leukste wat er is. Vies worden tijdens het buiten spelen maakt het feestje leuker en met een schepnetje door de sloot is helemaal te gek. Welkom op de slootjesdag.

Het was zo’n zaterdag die eigenlijk helemaal vrij zou staan, maar zichzelf in mum van tijd tot de nok toe vulde. Zwemles, pannenkoeken eten bij opa en oma op de camping en toen nog door naar de slootjesdagen van IVN scharrelkids.

Twee uurtjes met een schepnetje langs de slootjes banjeren. Je vangst bestuderen onder een loepje, uitzoeken watvoor exemplaar je hebt (een tweeogige bloedzuiger!) en dan in het juiste bakje doen bij zijn soort genoten. Volgens mij kunnen kinderen zich op deze manier ook wel drie dagen achtereen vermaken.

ervaring scharrelkids slootjesdagen

We zagen wantsen, larves (heel veel), kikkervisjes, bloedzuigers, slakken en zelfs een salamander. Vrij spectaculair uiteraard.

Aan het einde van de middag kregen de kinderen een kleurplaat, button ‘slootjesexpert’ (volgens sommigen de hoogst haalbare medaille) en een waterdiertjes zoekkaart. Wij gaan volgende keer weer!

ervaring scharrelkids slootjesdagen
ervaring scharrelkids slootjesdagen salamander

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies