7 vaderdag cadeau ideeën voor na de zelfgemaakte frutsels

7 vaderdag cadeau ideeën voor na de zelfgemaakte frutsels Tuesday June 14, 2016

Met aandacht voor iemand anders iets maken en dat geven is het mooiste van vaderdag. Soms doen we nog een extra gekocht cadeautje. Gewoon omdat het zo uitkomt. Hieronder staan cadeaus die eigenlijk altijd raak zijn. En nog een tikkie verantwoord ook.

Deze producten zijn hier een doorslaand succes geweest. Nu is vaders hier een gedreven zelfstandige, vleeseter en gadgetfreak. Dat zal niet overal zo zijn, maar deze cadeau ideeën zijn best ‘safe’. Misschien staat er iets voor je bij.

1. Koop een koe

duurzaam vleespakket ervaring cadeau idee

Don’t worry, hij komt niet in jouw tuin grazen of je balkon bezetten. Via een soort crowdfunding kun je diepvriesvak vol met verantwoord en traceerbaar vlees inkopen. Naast koop een koe kun je ook kiezen voor kip of varken.

2. Thermosbeker

lekdichte thermosbeker zwart mannen cadeau idee

Omdat je altijd net even te laat uit bed komt en toch een warm kopje koffie wilt. Deze thermosbeker is stoer zwart, lekdicht en niet stuk te krijgen.

3. Nest

Een slimme thermostaat, rookmelder en/ of (indoor) camera van Nest. Hier nog maar net in huis en nog niet eens gemonteerd maar de verwachtingen zijn hoog. Ik ben benieuwd naar eventuele energiebesparing (want ik ben niet zo handig met programma’s en niet zo oplettend dat ik hem op tijd uit doe) en Henk houdt gewoon van gadgets.

4. Klean kanteen waterfles

waterfles cadeautip vaderdag

De sportschool is een goed begin, maar bij een gezonde levensstijl hoort ook veel water drinken. Deze waterflessen van Klean Kanteen zijn van oersterk RVS en lekdicht. Je kunt voor verschillende doppen kiezen. Ik raad je trouwens de ‘gewone’ RVS kleur aan. De kleurtjes zijn prachtig, maar als ze op een gegeven moment beginnen af te bladeren ziet het er toch minder stoer uit (al blijft de kwaliteit top).

5. Kleding

duurzaam cadeau idee vaderdag 2016 stoer

Gaaaaaap! Dat is saai. I know. Maar wel heel praktisch. En mannen houden daar ook wel van praktisch toch? En nu niet direct aan sokken denken. Er zijn ook echt genoeg duurzame merken met een stoere look. Zoals dit shirt van Grünheld of deze van Dweezils Friend.

6. Waka waka power

waka waka power zonne energie telefoon oplader vaderdag cadeau

Altijd een zaklamp bij de hand of een energiebron voor als je telefoon opeens leeg is terwijl je door de jungle loopt. Waka Waka Power is een klein zonnepaneeltje on the go.

7. Papa Kazmi’s Indiaas kookboek

duurzaam vaderdag cadeau voor mannen kookboek

Van papa voor papa. Een echt ideaal kookboek. De gerechten zijn simpel, het kookboek (hij heet trouwens Pure Cookbook) leest lekker weg door de familieverhalen die er in staan en Papa Kazmi staat centraal.

Hét cadeau: de zelfgemaakte frutsel. En een bewaartip

Hoe groot of klein jouw extra cadeau ook mag zijn. Vergeet vooral de frutsels niet. Want het gaat niet alleen om het krijgen. Met je handen iets maken en het dan geven is nog veel mooier. Veel plezier!

PS. bewaren jullie alle zelfgemaakte cadeautjes? Een schilderijtje van kinderhanden gaat nog, maar van drie kinderen alle pennenbakjes, pannenlappen en placemats bewaren is toch wel een dingetje. Ik hoorde van iemand dat ze die elke keer trouw op de foto zet en af en toe iets bewaard. Best goed idee toch?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies