Waar is mijn KUDDE?

Waar is mijn KUDDE? Monday July 4, 2016

Sommige kinderboeken zijn zo vertederend en puur dat je heel makkelijk ook zelf kunt wegzwijmelen bij mooie printen en aangename rijmwoorden. Ook in dit boek staat een simpel, maar mooi verteld verhaal met sprookjesachtige prenten.

In het lijstje met vertederende boeken staan bijvoorbeeld ‘raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘een bos vol enge wilde beesten’ en ‘jij en ik en mijn rode fiets’. Boeken zonder al te veel woorden, maar die je raken en waardoor je even weer kind wilt zijn.

Op dat lijstje mag vanaf nu nog een boek. ‘Waar is mijn KUDDE?’ van Lane Smith, bewerkt door Koos Meinderts.

leuke kinderboekentips

Het boek heeft niet veel tekst en het verhaal laat zich makkelijk raden. Daardoor komen de illustraties nog beter tot hun recht. Die illustraties doen me een beetje denken aan Fiep Westendorp, maar dan ‘voller’.

Een jongetje is op zoek naar zijn thuis. Hij ontmoet tijdens zijn omzwervingen allerlei dieren en probeert de leefwijze van deze dieren te imiteren. Bij alle dieren vraagt hij zich af: is dit de plek waar ik thuishoor?

leuke kinderboekentips
leuke kinderboekentips

Het boek is zo groot als een liggend A4-tje, heeft een harde kaft en net iets dikkere matte bladzijden.

Ik wilde het boek eigenlijk voorlezen aan mijn 4-jarige en 2-jarige. Maar zij waren heel druk om van de badkamer een aquarium te maken. Gelukkig meldde mijn zoon van 6 zich enthousiast om lekker op schoot voorgelezen te worden. Hij was direct verkocht door de mooie prenten.

De tekst leest voor als een gedicht, maar eerlijk gezegd hadden wij daar de snelheid niet voor. Als je rustig de prenten samen bekijkt en bespreekt ben je wel een tijdje zoet met dit 40 pagina’s tellende boek. We bekeken de plaatjes en zaten wat te filosoferen. Waarom is het jongetje eigenlijk anders dan een berggeit of olifant? En kun je er dan niet bijhoren? Wat is eigenlijk een kudde? Wat is een thuis?

Terwijl ik het waterballet probeerde op te ruimen heeft mijn zoon het boek op zijn kamer verstopt.

Het boek ‘Waar is mijn kudde?’ kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

De andere boeken die ik in mijn vertederende kinderboekenlijstje heb staan zijn:

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies