Zelf (ver)maak positiebroek

Zelf (ver)maak positiebroek Thursday December 13, 2012

Linda’s zwangerschap maakt haar met de dag creatiever. Zo ontdekte ze hoe je zelf een positiebroek kunt maken. Zwanger en creatief!

Naarmate de zwangerschap vordert merk je het vanzelf: je favoriete spijkerbroek gaat nu echt niet meer dicht. En dat leuke jeansrokje ook al niet meer. Dan kun je gaan shoppen voor een echte (en vaak dure) positiebroek, maar dat hoeft niet!

Natuurlijk kun je op marktplaats rondkijken voor een leuke broek als je zwanger bent. Nadeel is vaak dat je niet kan passen, dus het is kopen op de gok. Veel fijner (en goedkoper!) is het als je een lekker zittende broek kan omtoveren tot positiebroek. Dat je daar helemaal geen cursus kleding maken of een naaimachine voor nodig hebt laat ik je zien met deze werkbeschrijving.

Stap voor stap je eigen positiebroek maken

Stap voor stap zwangerschapsbroek maken DIY

Allereerst heb je een broek (of rokje) nodig. Je kunt daarvoor een eigen broek gebruiken. Of je kunt, zoals ik gedaan heb, naar de kringloopwinkel gaan om een tweedehands te kopen. Let er op dat het een broek is die laag sluit, anders heb straks toch nog het probleem van de knoop die niet dicht gaat. Als je dan toch bij de kringloopwinkel bent, zoek dan meteen naar een hemdje met spaghettibandjes of een anders goedkoop shirtje. Neem die een maatje groter dan je normaal zou nemen, van een lekker rekbaar stofje. Dit is straks de buikband. Je kunt ook via marktplaats of in de winkel een ‘echte’ buikband kopen, iets duurder maar wel makkelijker.

Vervolgens maak je het shirt op maat. Knip de bovenkant met spagettibandjes of mouwtjes eraf en hou daarbij zoveel mogelijk stof over voor de band. Zoom de afgeknipte kant om. Dit kan op de machine of met de hand (dat is even meer werk, maar als je geen naaimachine thuis hebt is dit een prima optie). Je kunt in deze zoom elastiek doen om de band aan de bovenkant passend te maken. Neem eventueel knopen elastiek, dan kun je verderop in je
zwangerschap de band weer losser maken.

De onderkant van het shirt bevestig je aan je broek. Dit zou je met de naaimachine kunnen doen, als dat lukt met de dikke jeans stof. Wat ik zelf heb gedaan, is de band op een paar punten met enkele steken vastgenaaid. Dat is stevig genoeg (let erop dat je je broek dan niet aan de band omhoog trekt!). Na je zwangerschap kun je de band er dan makkelijk weer uithalen en je broek weer als gewone broek gebruiken.

Linda Flens gastblogIk ben Linda, 31 jaar, getrouwd met Sander en in verwachting van ons eerste kindje.
In het dagelijks leven werk ik full time in een leuk ziekenhuis in Amsterdam, en in mijn vrije tijd heb ik veel bezigheden.
Naar de film met vrienden, stijldansen, haken, scrapbooken en lekker rondstruinen op internet. Nu ik zwanger ben, probeer ik beter te letten op wat ik koop, en of alles wel echt nieuw moet zijn. Dit dwingt tot creativiteit en dat vind ik ontzettend leuk. Het is een uitdaging geworden om mooie spullen te vinden of te maken!

Zwanger? Olé olé!

Ben je zwanger? Jeuj! Ben je dol op speculaasjes? Dan is het artikel over kaneel eten tijdens de zwangerschap ook een aanrader. En ben je niet zo’n fan van biefstukjes en gehaktballen? Dan kun je beter ook even het artikel lezen over vegetarisch zwanger zijn. Ook handig voor je ontdekkingstocht is de informatie over de beste eco luiers, verhalen van andere mama’s in de rubriek Viva Mama, het hoe en wat van hypnobirthing en bijvoorbeeld informatie over voorbereiden op borstvoeding en de Rapley methode (leer je kindje zelfstandig te eten).

En mis je nog een bepaald onderwerp? Laat het weten! Ik schrijf ondertussen gezellig verder! Je blijft op de hoogte als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, altijd handig. Zeker als je iets vergeetachtiger wordt tijdens de zwangerschap. Of was ik echt de enige die daar last van had?!

Ow, en by the way… Kleding recyclen kan echt heel makkelijk. Dus gooi niet zomaar iets weg.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies