Zelf rokjes maken

Zelf rokjes maken Wednesday July 25, 2012

Oh lala! Rokjes, rokjes, rokjes. Overal waar ik kijk… Zomer of niet rokjes zijn altijd mooi voor grote en kleine prinsessen. Het boek van Mme ZsaZsa heet ‘Allemaal rokjes’.

‘Allemaal rokjes’ van Mme Zsazsa is een boek waar Wilma helemaal blij van wordt! Van de foto’s van de rokjes en de vrolijk en optimistisch geschreven teksten over rokjes maken word je dan ook vrolijk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te variëren met de rokjespatronen in het boek. De patronen voor rokjes krijg je gratis bij het boek. Aan de slag dus!

Gratis patroon rokje makenToen ik tiener was heb ik van mijn moeder geleerd om te naaien. Maar dat is “te” lang geleden. Inmiddels durf ik het wel weer aan om de naaimachine erbij te pakken.

Zelf een cirkelrokje maken voor je dochter

Inspiratie genoeg! Eerst ging ik aan de slag met de cirkelrok. Dat lukte me aardig. Maar om echt iets over het boek te kunnen vinden wilde ik ook een rokje maken met een patroon uit het boek die ik zelf over moest nemen. Ik moet zeggen dat ik wel wat moed moest verzamelen maar eenmaal aan de slag ging het super. Het overtrekken en knippen van de stof voor het rokje gingen heerlijk. Daarna kwam het in elkaar zetten van het rokje. Pff, dat vond ik toch best lastig.

Het was me niet altijd duidelijk wat er in het boek nu bedoeld werd. Gelukkig kon ik wat hulplijnen inschakelen. Het innaaien van de rits van het rokje lukte me niet met de beschrijving in het boek. Daarvoor heb ik op internet een goede manier gevonden. Ook het beleg heb ik anders gemaakt dan in het boek staat beschreven.

Het resultaat is een super schattig rokje voor mijn dochter. Niet helemaal perfect maar voor een eerste rokje ben ik super tevreden. Het naaien werkt wel ontzettend verslavend. Ik wil meer rokjes!

Het boek 'Allemaal rokjes' van Mde Zsazsa

YouBeDo!

Ecomama is fan van YouBeDo, de online boekenwinkel. Ze hebben dezelfde boekenprijzen, titels en verzendkosten/ retour regeling als andere grote online boekenwinkels.

Plus… van het aankoopbedrag gaat 10% naar een goed doel dat jij als klant zelf uitkiest. Deed elke winkel dat maar!

Zelf rokjes maken voor… jezelf!

Inmiddels heb ik ook stof klaar liggen om een rok voor mezelf te maken. De tweede rok gaat me vast makkelijker af nu ik weet wat de bedoeling is.

Het boek ‘Allemaal rokjes’ van Mme Zsazsa

Alles wat je moet weten komt aan bod. Voor ik begon heb ik alles gelezen maar eenmaal aan de slag was ik toch wel wat dingen kwijt die ik wel nodig had. Lees alles goed door en kijk het regelmatig weer eens door zodat je weet waar je het kan vinden. De patronen zitten er gratis bij, dus als je een mooie rokjesstof, een naaimachine en het boek hebt kun je aan de slag om je eigen rokjes te gaan maken! Maak alvast maar ruimte in de kast.

Een echte must have voor iedereen die graag zelf rokjes wil (gaan) naaien.

Het boek van Mme Zsazsa kopen

Als je het boek ‘Allemaal rokjes’ van Mme Zsazsa wilt bestellen kun je dat onder andere bij Bol.com doen.

Over Wilma

Gastblogger Ecomama Wilma RuigWilma is moeder van Anne (8) en Marijn (6) en is helemaal verslingerd aan haken. Op haar blog Lutjehaakt deelt ze patronen en tutorials voor andere haakliefhebbers.

Eerder schreef Wilma over zelf een evenwichtsbalk maken in de tuin, zelf rokjes maken en Makedo recycle speelgoed.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies