MakeDo recycle speelgoed

MakeDo recycle speelgoed Friday March 23, 2012

Je kind kan alle creativiteit kwijt met dit slimme knutselpakket van MakeDo.

MakeDo is speelgoed waarmee je oude dozen een nieuw leven geeft. Recycle speelgoed dus! Met de verbindingsstukjes, gereedschappen en stickers uit een MakeDopakket kunnen kinderen heel gemakkelijk zelf creaties maken. Wilma en haar dochter Sanne testten het poppenhuispakket.

Poppenhuis maken met oude dozen met MakeDo

MakeDo knutselspeelgoed testen? Daar had mijn dochter wel zin in! Ze koos het poppenhuis, maar vond de robot ook erg mooi. Zodra het pakketje binnen was wilde mijn dochter direct aan de slag. Ze was dol enthousiast! Gelukkig had ik de week ervoor het oud papier niet aan de weg gezet, dus ze kon zich helemaal uitleven.

Op de MakeDo-doos staat dat het voor kinderen vanaf 5 jaar is. Mijn dochter is net 4 en na wat oefenen kon ze zelf gaten maken met de handige kartonzaag annex gatenprikker en de dopjes zelf vast en weer los maken.
Samen hadden we snel een huis in elkaar geknutseld. Erg leuk om dozen aan elkaar te kunnen maken. Oudere kinderen kunnen er al heel snel helemaal zelfstandig mee spelen.

Makedo Recycle SpeelgoedDe stickers die in de doos zaten hebben we helemaal niet nodig gehad. De eigen fantasie was genoeg om heerlijk te kunnen spelen.

Zelf een robot maken met MakeDo

Het idee van de robot bleef dus later nog samen een robot gemaakt. Mijn dochter begon al dapper knoppen en andere versiersels te maken. Nu is de robot het favoriete slaapplekje van de poes.

Makedo Recycle Speelgoed kinderfeestjeMijn dochter riep gister toen de doos met tissues leeg was gelijk: “mama daar kan ik een huis mee maken!” Eigenlijk roept ze dat nu met alles wat leeg is.

Knutselen op een kinderfeestje

Wilma review speelgoedIk zag dat je ook een doos kan kopen met meerdere sets. Die zou ik dus voor een kinderfeestje ontzettend leuk vinden. Samen spelen met dozen en aan het einde van het feestje een setje mee naar huis nemen.

Het enige minpuntje van MakeDo is dat er twee pinnetjes snel kapot waren en de scharnier delen die er bij zitten vond ik zelf lastig toe te passen. We hebben ze ook niet gebruikt.

Wilma is moeder van Sanne (4) en Bram (2) en is helemaal verslingerd aan haken. Op haar blog Lutjehaakt deelt ze patronen en tutorials voor andere haakliefhebbers.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies