Gooi de tuindeur weer open en speel buiten!

Gooi de tuindeur weer open en speel buiten! Wednesday April 11, 2018

Laat me raden… je hebt de tuinstoelen alweer gepoetst. Je hebt plantjes gekocht om weer wat kleur in de tuin te brengen en de zonnebrand alweer binnen handbereik gelegd.

Zover ben ik nog niet. Hoewel die zonnebrand wel een dingetje is waar ik veel waarde aan hecht dus die ligt zelfs in de winter binnen handbereik. Helemaal uit de zon blijven doen we zeker niet. Wat waren we er aan toe! Aan het einde van de winter merk je aan alles dat onze lichamen weer naar buiten willen, dat het cocoonen in huis even klaar is en we weer connectie willen maken met buiten. Al was zo’n bakzaterdag a la Wimke natuurlijk ook hartstikke lekker.

Wij wonen in een woonwijk. De kinderen uit de buurt lopen vrij makkelijk bij elkaar naar binnen, maar met mooi weer is er ook veel meer op straat te doen. Ze scheuren op de skelter, fietsen rondjes en voetballen op straat. Dat vind ik dus heel gaaf, dat de kinderen elkaar buiten ontmoeten en op straat spelen. Maar het levert ook wel wat ergernissen op. Met name hondenpoep en scheurende auto’s irriteren me best wel.

Mijn ergste ergernis is dus snel rijdende auto’s. Onze straat heeft een scherpe bocht en je kunt wel raden waar de kinderen het liefste spelen… in het hoekje direct na de bocht. Vaak zet ik daarom al een speeltractor of kruiwagen op de hoek zodat automobilisten al van ver kunnen zien dat er waarschijnlijk gespeeld wordt om het hoekje. Die mooie knalgele pop die de overburen op de oprit hebben staan is blijkbaar niet alarmerend genoeg. Ik zat er ook aan te denken om veiligheidsjasjes te kopen voor de kids. Toen ik klein was waren die fluor kleuren toch super hip. Ik herinner me een jas waar ik al hoofdpijn van krijg bij de gedachte. Dus waarom dan niet zo’n functioneel veiligheidsjack met ook nog eens reflecterende strepen voor de kinderen?

Ik ben geen hondenbezitter, maar inmiddels wel professioneel schoenenschoonmaker (met takjes, onder de buitenkraan). Ik hoop dat je niet al te visueel bent ingesteld, maar je hebt vast wel begrip voor mijn ergernis. Kinderen spelen namelijk ook graag op gras. Logisch. En eigenlijk vind ik dat als je hondenbezitter bent in een bebouwde wijk, dat je daar ook rekening mee kunt houden door het op te ruimen. Er staan hondenpoepafvalemmers genoeg!

Hoe dan ook verwelkom ik de lente hoor! Laat die zon maar lekker schijnen. Ik ben er aan toe!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies