Kruidentocht van een stadsmeisje

Kruidentocht van een stadsmeisje Sunday May 28, 2017

Linda ging op pad met het boek ‘Kruidentocht’. In het stadse groen op zoek naar wilde kruiden.

Als stadsmeisjes met slechts zeer lichtgroene vingers heb ik geen idee wat voor planten er te zien zijn als ik hier door de stadse polder fiets en wandel. Alles wat bloeit vind ik mooi, maar hoe het heet? Ik zou het je echt niet kunnen vertellen. Toen ik het boekje Kruidentocht kreeg heb ik hem dan ook meteen meegenomen op het eerstvolgende fietstochtje.

Zoekboeken

Op dit moment zijn de ‘zoekboeken’ populair bij onze peuter. Van de kikkers in de sloot, tot de spinnetjes in de tuin, ze holt naar binnen om een van haar boeken te pakken, en op haar manier op te zoeken wat het is. Kruidentocht heeft twee losse opzoekvellen, die je makkelijk kan gebruiken om op te zoeken welk plantje je voor je hebt.

smeerwortel kruidenboek

Handige weetjes

Als je weet waar je naar staat te kijken, sla je het boek open om meer over het plantje of boom te lezen. Er staan allerlei handige weetjes in. Bijvoorbeeld of het een geneeskrachtige werking heeft, een recept voor limonade of kruidenthee, en de oorsprong van de (latijnse) naam.

Echt kijken

Zoals schrijfster Marjolein Holtkamp in haar introductie schrijft, als je echt let op waar je langs loopt of fietst, zie je veel meer dan alleen de bekende paardebloemen en klaprozen. Wij vonden het leuk om wat bewuster te kijken naar de natuur, en echt op ‘jacht’ te gaan naar kruiden en planten.

smeerwortel kruidenboek

Het boek ‘Kruidentocht’ kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies