Steeds meer ‘kunsttuinen’ in ons land

Steeds meer ‘kunsttuinen’ in ons land Friday February 19, 2016

Ik hou van echte materialen. De looks, het echte gras tussen je tenen voelen en de dieren die het aantrekt. Toch heeft nep ook voordelen. Zo is het vaak onderhoudsvriendelijker en in sommige gevallen wordt er ook minder van de natuurlijke capaciteit gevraagd.

Hoewel we steeds bewuster eten, vaker letten op de herkomst van producten en materialen en meer begaan zijn met de natuur, zien we een opvallende trend in Nederland (en trouwens ook daar buiten): steeds meer mensen hebben kunst in hun tuin. Kunstgras, kunstplanten, kunstbomen en zelfs kunsttegels. Een goede trend of juist niet?Minder tijd, meer quality time met de kinderen


Tuinieren is voor veel mensen een hobby. Het is ontspannend om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Toch lijken steeds meer mensen hun schaarste vrije tijd er niet aan ‘vuil’ te willen maken. We hebben het druk en willen in minder vrije tijd meer quality time beleven. Werken in de tuin? Dat staart voor veel mensen niet bepaald bovenaan de todo-list in het weekend of in de avonduren.

Áltijd een mooie tuin, weinig uren onderhoud


Wie weinig tijd aan de tuin wil besteden, maar het wél belangrijk vindt om een mooie tuin te hebben, die kan tegenwoordig alles “nep” kopen. Zo is kunstgras al jaren heel populair, maar omdat het tegenwoordig echt niet meer van natuurgras is te onderscheiden neemt de populariteit alleen maar toe. Het grote voordeel is natuurlijk dat je een kunstgazon alleen maar hoeft te laten leggen waarna je er tot wel 10 jaar geen werk aan hebt. Voor een paar honderd tot een paar duizend euro ligt je gazon er en ben jij verlost van grasmaaien, zaaien, bemesten, randjes knippen, enzovoorts. Bovendien hoef je niet te kiezen tussen schaduwgras, speelgazon, enzovoorts. Je kiest gewoon het type gras dat jij mooi vindt! Online kun je vaak kosteloos kunstgras stalen aanvragen. Mensen met een kunstgazon zijn jarenlang verzekerd van een prachtig grasveld zónder er tijd in te hoeven steken.

Vaak gaan mensen tegenwoordig nog een stukje verder: ook beplanting en bomen worden in kunst aangeschaft. En waarom ook niet? Immers, wie een ‘neptuin’ heeft hoeft zich geen zorgen te maken om temperaturen of groeiomstandigheden. Wil je een palmboom in je Nederlandse tuintje? Kan! Tropische planten en bloemen? Geen probleem. Neppe bomen en planten hebben geen boodschap aan weer en temperatuur. Ideaal!

Zou je zelf je tuin écht of nep willen? En waarom?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies