5x de leukste tuintrends van komend seizoen

5x de leukste tuintrends van komend seizoen Tuesday December 15, 2015

In het voorjaar begint het weer te kriebelen om met de tuin aan de slag te gaan. Een overvloedige hoeveelheid zaden worden ingeslagen, gespeurd naar de origineelste tuinmeubels en de potten van het afgelopen jaar weer opgepoetst. Met deze vrolijke tuintrends ga je zeker inspiratie opdoen!

Heb jij stiekem ook al best wel weer zin in het voorjaar? Ik barst van de ideeën voor mijn nieuwe tuin. bloembakken op een krijtverfmuur gemaakt van resten sloophout die je hierboven ziet. Ik speurde natuurlijk alweer uren rond naar Zoals de leuke tuintrends en deze 5 vielen het meest op.

1. De verticale tuin

Hij blijft populair: de verticale tuin. Niet alleen ideaal voor balkonbezitters, maar ook heel sfeervol als je niet zo’n fan bent van saaie schuttingen. Met een verticale tuin kun je alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld een maken van een pallet. Maar je zou ook kunnen kiezen voor klimplanten die de hele muur groen doen kleuren. Of je maakt met zakken of potten een kruidentuin in de hoogte. Ik zag zelfs eens een plaatje van een hele muur van plastic flessen waar allemaal planten in stonden.

huiskamer tuin trends 2016

2. De huiskamer tuin

Houd je van een eigenzinnige en tikkeltje kunstige tuin? Maak dan met grote lijsten en speigels een complete huiskamerwand aan je schutting. Het oogt het leukst als je een klimplant eronder laat groeien waardoor alles lekker groen is zoals een gewone hedera. Daaroverheen hang je dan de lijsten. Houd je niet in.

huiskamer tuin trends 2016

Foto: (C)Coolgarden/homify

3. De keuken tuin

Mijn favoriet! I love outdoor cooking! Waarom zou je bij droog weer in de keuken gaan staan? Omdat die buiten is! En dan is koken in de zomer hartstikke leuk. Stromend water is fijn, net als een BBQ of kookplaat. Maar een stove is ook ideaal. Je kunt de ingrediënten lekker buiten snijden, een boekje lezen terwijl je oplet of het stoofpotje nog lekker staat te pruttelen en regelmatig even proeven of het eten al bijna gaar is.

keuken tuin trends 2016

Foto: (C)InspiredGardendesign/homify

4. De binnen is buiten tuin en andersom

Met het Nederlandse weer wenst iedereen zich toch weleens een dak over de tuin? Of een tuin in je huis? Waarom zou je de afscheiding zo overduidelijk maken? Met hoge puien en grote ramen krijg je het gevoel dat je de woning heel groot is en geniet je niet alleen van je tuin als je op mooie dagen buiten zit.

keuken tuin trends 2016

Foto: (C)HendriksHoveniers/homify

5. De eetbare tuin

Ook moestuinplanten zijn vaak erg mooi. Denk maar eens aan de bloemetjes van peulen of Oost-Indische kers die weelderig de bodem bedekt en trouwens ook echt onwijs lekker is. Elke kleur heeft een compleet andere smaak. Sommigen zijn meer chili achtig of hebben een vleugje mosterdsmaak. Terwijl de lichtere kleuren veel milder zijn. Ook viooltjes zijn zowel decoratief als eetbaar en denk ook eens aan pompoen, zonnebloemen en lavendel.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies