Mollen in de tuin? Zonder veel moeite en op een duurzame manier mollen bestrijden doe je zo

Mollen in de tuin? Zonder veel moeite en op een duurzame manier mollen bestrijden doe je zo Wednesday December 21, 2016

Als zich hoopjes beginnen te vormen in je tuin weet je al dat het raak is: mollen! Zo kun je ze op een molvriendelijke manier uit je tuin houden.

Als je mollen in de tuin hebt zitten, merk je dit meteen. Je ziet de beestjes misschien niet rondlopen, maar aan de staat van je gazon kun je meteen zien dat je mollen in de grond hebt zitten. Wil jij voorkomen dat je hele gazon naar de knoppen gaat, maar vind je het wel belangrijk om mollen op een duurzame manier weg te jagen uit je tuin? Lees dan in dit artikel hoe je de mollen in je tuin snel en op een duurzame manier kunt bestrijden.

Mollen verjagen met de mollenval

Je hoeft helemaal geen mollenklem in de tuin te zetten om de mollen in je buitenruimte te verjagen. Er is namelijk ook een diervriendelijke manier om mollen uit je tuin te verjagen, namelijk door een mollenval te plaatsen. Een mollenval is een koker waar de mol in loopt, om vervolgens niet meer uit de koker te kunnen ontsnappen. Na het vangen van een mol, haal je de mollenval uit de grond en laat je de mol vrij buiten de tuin. Je hebt de mol niet gedood, maar kunt wel je mooie gazon beschermen tegen vervelende molshopen. Houd er wel rekening mee dat je een mollenval regelmatig moet controleren, zodat je de mollen tijdig vrij kunt laten.

Mollen bestrijden met een ultrasone mollenverjager

De gemakkelijkste manier om de mollen in de tuin op een diervriendelijke manier weg te jagen, is door een ultrasone mollenverjager aan te schaffen en in de tuin te zetten. De ultrasone mollenverjager is een apparaatje dat bepaalde geluiden en trillingen produceert, die tot diep onder de grond te horen zijn. De mol vindt de geluiden en trillingen alles behalve prettig en zal daarom snel je tuin verlaten als je een ultrasone mollenverjager in de tuin hebt gezet. Je doet het beestje geen kwaad, maar je voorkomt wel dat je gazon vernield wordt.

Het enige nadeel van het gebruik van een ultrasone mollenvanger, is dat dit apparaatje niet zo’n groot bereik heeft. Heb je een grote tuin, dan moet je meerdere mollenvangers plaatsen om de mollen echt te kunnen verjagen. Wel weet je in dit geval zeker dat de mollenbestrijding in de tuin echt zal helpen en je snel van het ongedierte in de tuin af bent.

Mollen weren met anti mollengaas

Heb je de molletjes in de tuin eenmaal verjaagd, dan wil je natuurlijk niet dat de beestjes terugkomen. De beste manier om een nieuwe invasie van mollen in je buitenruimte te voorkomen, is door anti mollengaas in de tuin te plaatsen. Door anti mollengaas in de tuin te verwerken, kunnen mollen niet in de grond van jouw tuin terecht komen. Dit betekent dat ze aangewezen zijn op een ander stuk grond in de buurt en jouw gazon lekker met rust laten.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Wil jij voorkomen dat je te maken krijgt met mollen en moeite moet doen voor diervriendelijk mollen verjagen uit je tuin? Wees de mollenbestrijding dan voor door anti mollengaas in de tuin te plaatsen. Dit is een aanrader voor iedereen die een gazon vol molshopen wil voorkomen, maar zeker voor mensen die in een buurt wonen waar veel mollen zitten.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies