Nieuwbouwtuin: lentekriebels en uitstelgedrag

Nieuwbouwtuin: lentekriebels en uitstelgedrag Monday March 13, 2017

Laura heeft een nieuwbouwhuis. Met een echte nieuwbouwtuin. En gelukkig veel kopjes koffie om te drinken terwijl ze verdwaalt in de zee van mogelijkheden die haar nieuwe tuin biedt. Watvoor tuin zal ze gaan aanleggen?

Bij mijn kersverse nieuwbouwhuis hoort ook een kersverse nieuwbouwtuin. Dat wil zeggen: een stuk pikzwarte grond, waar nog helemaal niets groeit, maar waar je werkelijk van alles mee kunt. Dat klinkt als een zee aan mogelijkheden, en dat is het ook. En daar ligt nu net het probleem… Want als alles mogelijk is, waar moet je dan in hemelsnaam beginnen? Wil ik extra terras? Waar plant ik een boompje? Waar zet ik hortensia’s neer? Waar zaai ik gras? Wil ik eigenlijk wel gras? Dat soort vragen, waar je eindeloos over kunt nadenken zonder daadwerkelijk in actie te komen. Ik kan altijd nog een tuinarchitect inhuren, maar met zoveel plannen kom ik er vast zelf ook wel uit.

nieuwbouwtuin aanleggen

Zo heb ik de hele winter ik met een kopje koffie in de hand voor het raam staan mijmeren over die eindeloze zwarte zee aan mogelijkheden voor m’n tuin. Heerlijk vrijblijvend natuurlijk, want het was nog veel te koud om daadwerkelijk in de tuin te werken. Gras kon ik nog niet zaaien, want dat groeit pas in mei. En een terras aanleggen doe je ook niet in de winter – dan is de grond nog bevroren. Ach, eerlijk gezegd kwam het me ook helemaal niet slecht uit. Want wat mijmeren met een kopje koffie, daar hou ik best van.

nieuwbouwtuin aanleggen

En natuurlijk heb ik me voorbereid op de lente: de potjes met uitgebloeide narcisjes en blauwe druifjes heb ik allemaal buiten gezet, want dan kan ik de bollen zó in de grond zetten. Ik heb zelfs een tuinschepje gekocht, om niet zonder te zitten als een onweerstaanbare drang om aan de slag te gaan me onverwachts overvalt. Maar de afgelopen weken moest ik toch constateren dat de bollentijd voorbij was gegaan zonder dat ik ook maar één spade in de grond had gezet. Wel had ik heel wat kopjes koffie vanachter het raam gedronken. Ik begon me een beetje zorgen te maken: zou het moment dat ik de geest kreeg nog wel komen?

Gelukkig ben ik elk jaar begin maart jarig: de perfecte tijd om plantjes kado te geven. En te krijgen, in mijn geval. Resultaat na dit weekend: een terras vol vlinderstruiken, hortensia’s, klimhortensia’s, twee soorten viburnum en een helleborus. Stuk voor stuk staren ze me aan en schreeuwen ze erom in de grond te worden gezet. Nu móet ik wel iets doen… Toch?

Toch?

Weet je wat? Eerst maar eens een kopje koffie…

nieuwbouwtuin aanleggen

Ook last van uitstelgedrag? Hier lees je tips voor het maken van een tuinplan.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies