Boekreview: Zindelijk maken is kinderspel

Boekreview: Zindelijk maken is kinderspel Sunday April 1, 2012

Je kindje zindelijk maken vanaf de 1e verjaardag door middel van 5 simpele stappen met behulp van het boek ‘Zindelijk maken is kinderspel’.

Nu mijn peuter overdag uit de luiers is ben ik gefascineerd geraakt door het hele zindelijk worden proces. Er zijn zoveel meningen over, maar ondertussen lijkt het er toch op dat ouders pas na de derde verjaardag aan de slag gaan met zindelijkheid. En dan zijn de verhalen heel verschillend. Vroeger waren kinderen eerder zindelijk. Debby Mendelsohn heeft een boekje uitgebracht: Zindelijk maken is kinderspel‘. De subtitel van ‘Zindelijk maken is kinderspel’ is ‘Met anderhalf jaar uit de luiers’. In het boekje legt ze uit hoe je simpel stap voor stap je kindje zindelijk kunt maken als je begint zodra je kindje kan zitten en begint te lopen.

[poll id=”11″]

In vijf stappen zindelijk maken

Debby Mendelsohn geeft vijf simpele stappen als leidraad voor het zindelijk maken. Het potje speelt hierin een centrale rol. Het komt er op neer dat je je kindje eerst laat wennen aan het potje, dan maak je er een gewoonte van en tot slot kan je kindje zelf tussentijds wachten en zelf aangeven een potje te willen. Het is een dun boekje en de helft bestaat uit een toelichting op deze vijf stappen om je kindje zindelijk te maken. Praktische zaken komen ook aan de orde zoals wanneer je het doet, hoe je het doet, hoe je met problemen omgaat en hoe je reageert op je kindje en met je kindje communiceert. Het zindelijk maken wordt echt een teamactiviteit van jou en je kind.

Veel gestelde vragen over zindelijk maken

In het tweede deel van het boek ‘Zindelijk maken is kinderspel’ gaat Debby Mendelsohn in op veel gestelde vragen. De meest opvallende vraag/ antwoord vond ik: is het in de zomer makkelijker om je kindje zindelijk te maken? Nee, het kost net zoveel tijd. Je hebt hooguit iets minder wasjes. Ook legt de auteur hier uit dat je eventueel ook later met het stappenplan kunt beginnen. Het boekje kan dus ook handig zijn als je later begint. Maar uitgangspunt is dat het voor het wennen aan het potje en de groeiontwikkeling van je kindje echt verstandig is om rond de eerste verjaardag te beginnen met zindelijk maken als je de kans hebt (en je kindje dus niet al ouder is voordat jij je in het onderwerp gaat verdiepen).

YouBeDo!

Ecomama is fan van YouBeDo, de online boekenwinkel. Ze hebben dezelfde boekenprijzen, titels en verzendkosten/ retour regeling als andere grote online boekenwinkels.

Plus… van het aankoopbedrag gaat 10% naar een goed doel dat jij als klant zelf uitkiest. Deed elke winkel dat maar!

Conclusie over het boek ‘zindelijk maken is kinderspel’

Makkelijk, snel te lezen boekje dat je zeker moet aanschaffen voordat je kindje gaat lopen. De stappen zijn allemaal heel toegankelijk en kun je echt met elk kind doen. Ik ben dan toch iets te laat begonnen met mijn zoon zindelijk te maken (zie artikel ‘Zindelijk worden: drama of zegen‘) maar ga het met mijn dochter zeker aanpakken zoals in dit boekje beschreven staat. Daar heeft ze simpelweg recht op!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies