‘Borstvoeding doe je zo’

‘Borstvoeding doe je zo’ Saturday June 11, 2016

Wilma mocht een boek over borstvoeding reviewen. Niet het eerste boek over dit onderwerp en daarom was ze vooral nieuwsgierig waarin dit boek zich onderscheidt van de andere boeken over borstvoeding.

Het eerste wat me opvalt is dat Erica Post het voorwoord heeft geschreven voor het boek Borstvoeding doe je zo. Een jaar geleden heb ik bij haar een bijscholingscursus gevolgd over borstvoeding. Deze vrouw is ontzettend kundig en kan zeer inspirerend vertellen over borstvoeding en de dingen die haar drijven in haar beroep. Haar voorwoord is dan ook heel mooi geschreven. Lovende woorden over de schrijfster en haar boek.

Ervaringsverhalen over borstvoeding

Het is duidelijk dat het boek ‘Borstvoeding doe je zo’ boek geschreven is door iemand met veel ervaring. Deze ervaring heeft Debby Mendelsohn opgedaan door 6 kinderen borstvoeding te geven. Dat lijkt mij genoeg ervaring om te kunnen delen. Ik heb zelf twee kinderen mogen voeden.

Bij Debby gaat het vooral om samenspel tussen moeder en kind. Uitspraken als:
– Heb vertrouwen
– Leer elkaar kennen
– Jullie zijn op elkaar afgestemd
– Kijk naar je baby
komen regelmatig voorbij. Haar manier van schrijven straalt dit ook uit.

De mooie en de moeilijke momenten

Wil je graag borstvoeding gaan geven dan heb je met dit boek een heel volledig en informatief boek in huis. Geen onderwerp blijft onbesproken. De mooie dingen van borstvoeding maar ook mogelijke problemen die je als moeder tegen kunt komen worden besproken. Het is dan ook duidelijk dat ze schrijft vanuit haar moederhart en ook naar de praktische dingen kijkt.

handboek borstvoeding debby mendelsohn

Makkelijk te lezen

Over borstvoeding kun je nog veel meer schrijven maar Debby weet precies dat te vertellen wat je als moeder echt nodig hebt in de praktijk. Het hele boek blijft prettig om te lezen. Zelfs droge feiten en basis informatie weet ze op een hele warme manier over te brengen.

Geen zakelijk boek van 300 pagina’s met een overload aan informatie en feiten. Als je dat leest als zwangere vrouw dan is er geen doorkomen aan en raak je volgens mij half in paniek van alles wat je allemaal moet en moet laten.

Al lezen tijdens de zwangerschap

Kortom een aanrader voor elke (aanstaande) moeder en vader. Als ze dit boek hebben gelezen zullen ze met vertrouwen na de geboorte van hun kindje met de borstvoeding gaan starten. 9 maanden groeien in de buik van mama. Na de geboorte zorgt het lichaam van de vrouw er voor dat het kleine wonder verder kan groeien van de melk van mama. Melk die precies is afgestemd op de behoefte van het groeiende kindje.

Het boek ‘Borstvoeding doe je zo’ kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

Debby Mendelsohn schreef ook het boek Zindelijk maken is kinderspel. Over je kindje zindelijk maken vanaf de 1e verjaardag door middel van 5 simpele stappen.

Over Wilma

Gastblogger Ecomama Wilma RuigWilma is moeder van Anne (8) en Marijn (6) en is helemaal verslingerd aan haken. Op haar blog Lutjehaakt deelt ze patronen en tutorials voor andere haakliefhebbers.

Eerder schreef Wilma over zelf een evenwichtsbalk maken in de tuin, zelf rokjes maken en Makedo recycle speelgoed.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies