Dermasun zonnebrandcrème

Dermasun zonnebrandcrème Monday June 27, 2016

Wat een eindeloze zoektocht hè? Naar die ene perfecte zonnebrandcrème die aan al jouw wensen voldoet: dus zonder schadelijke stoffen, maar ook goed smeerbaar en zonder witte waas.

Dermasun is nieuw op de Nederlandse markt en dat moesten we testen! Derma streeft ernaar alle chemische stoffen te verbannen uit verzorgingsproducten én uit onze leefomgeving. Niet alleen is dat beter voor iedereen, veel kinderen en volwassenen met een allergie hebben last van die stoffen. Daarom bevatten de producten van Derma alleen de hoognodige ingrediënten waarmee je wel een optimale werking bereikt. Geen parabenen, parfum en kleurstoffen.

dermasun zonnebrandcreme voor kinderen zonder schadelijke stoffen
[poll id=”25″]

Dat ze hun uiterste best doen voor de allerbeste ingrediënten wordt bevestigd door drie certificaten: Ecocert (biologisch), Nordic Ecolabel (oog voor het milieu) en Asthma-Allergy Denmark (geen allergenen en zo min mogelijk kans op een allergische reactie).

Deze certificering betekent dus ook dat er géén nanodeeltjes in de zonnebrandcrème zitten. Ook bevatten de producten natuurlijk geen BPA.

Ik moest een beetje lachen bij het lezen van deze tekst op de tube. Omdat je misschien niet verwacht dat een bedrijf dat zonnebrandcrème verkoopt zoiets zegt, maar het is serieus een heel belangrijk en goed advies:
Denk eraan: de zonnestralen vermijden is de beste bescherming. Kinderen onder de 3 jaar moeten blootstelling aan de volle zon zoveel mogelijk vermijden.

Mijn ervaring met Dermasun

De tube gaat makkelijk open en smeren is ook geen enkel probleem, zoals je wel kunt zien aan de actie van mijn peuter. Ik kwam de keuken in en zag een spoor van voetjes. Hij zat lekker over zijn benen te wrijven met de zonnebrandcrème want op de een of andere manier had hij de tube te pakken gekregen.
dermasun zonnebrandcreme voor kinderen zonder schadelijke stoffen

Factor 30 is bijna hetzelfde als factor 50

Deze zonnebrandcrème is ontwikkeld om de kans op een allergische reactie zoveel mogelijk te verkleinen. Dat is namelijk het speerpunt bij alle producten van Derma. Des te meer ingrediënten er in een product zitten, des te groter is de kans op een allergische reactie. In een zonnebrandcrème met factor 50 zitten aanzienlijk meer ingrediënten dan bij factor 30. En het verschil? Factor 50 houdt 98% van de straling tegen en factor 30 houdt 97% tegen.

Zonnelotion voor volwassenen, kinderen en baby’s

Dermasun heeft drie verschillende zonnebrancrèmes. De ‘gewone’ voor volwassenen, een speciale voor kinderen en een voor baby’s. Die voor baby’s heeft een wittere kleur.

dermasun zonnebrandcreme verschillen

Het verschil tussen Dermasun voor baby’s en voor kinderen: de filters en ingrediënten

De zonnebrandcrème voor baby’s bevat alleen maar minerale zonnefilters. Die weerkaatsen het zonlicht doordat er een laagje op de huid wordt gelegd. De zonnebrandcrème voor kinderen bevat een chemisch zonnefilter, die trekt wel in de huid. Je leest meer over de verschillende zonnefilters in dit artikel.

Het verschil tussen zonnebrandcrème voor kinderen en volwassenen

Je ziet op de foto al dat op het eerste gezicht de kinderversie en de versie voor volwassenen erg op elkaar lijken. Maar in die voor kinderen zitten minder ingrediënten (om dus de kans op allergische reacties te verkleinen). Bij volwassenen worden nog ingrediënten toegepast die meer toegespitst zijn op het verzachten en voeden van de huid.

Tip: houd de tube uit de buurt van je kinderen. Het smeert te lekker.

Waar let jij op als je zonnebrandcrème voor jezelf of de kinderen koopt?

Ook leuk om te lezen: Het verschil tussen een mineraal en een chemisch filter in zonnebrandcrème

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies