Ervaringen met Naïf, de zoektocht naar de allerbeste zonnebrandcrème

Ervaringen met Naïf, de zoektocht naar de allerbeste zonnebrandcrème Wednesday March 30, 2016

Het vinden van de beste natuurlijke zonnebrandcrème blijkt een intensieve zoektocht. Afgelopen jaar heb ik er al een paar voor je gevonden. En nu is er – helemaal spiksplinternieuw – Naïf zonnebrandcrème SPF 50! Online te bestellen en gewoon bij de Etos in de schappen.

Wat vind jij allemaal belangrijk van een zonnebrandcrème? Waarschijnlijk of het goed werkt, of het geen schadelijke stoffen bevat, of je er uitziet als een witte zombie na het insmeren en of het een klein beetje betaalbaar is.

Met dat wensenlijstje scoort uit de zon blijven op alle punten het beste. Maar dat is een mission impossible voor kinderen. UV-werende kleding is ook super. Maar dat bedekt nooit alles. Oftewel: zonnebrandcrème is een musthave voor ouders.

ervaring-natuurlijke-zonnebrandcreme-kinderen-review

Naïf zonnebrandcrème in gebruik

Naïf sunscreen laat wel een lichte witte waas achter. Absoluut niet storend voor de kinderen, maar als dagcrème gebruik je hem misschien liever niet. Het smeert hartstikke lekker uit en je kunt dan ook best een tijdje vooruit met een tube. Mijn kleuter smeerde haar hele gezicht in met heel weinig zonnebrancrème (twee doperwten). De zonnebrandcrème voelt roomzacht aan. En het ruikt naar blije baby’s in de zomer.

Linda heeft de zonnebrandcrème ook al getest en vond het wel meevallen met de witte waas.
Ik vond de witte waas die het achterlaat meevallen ten opzichte van andere factor 50 zonnebrandcrèmes. Het trekt vlot in, na de aanbevolen 20 minuten tijd tussen smeren en in de zon komen zie je er weinig tot niks meer van.

ervaring-natuurlijke-zonnebrandcreme-kinderen-review-witte-waas

Naïf heeft fijne producten waar ik eigenlijk allemaal enthousiast over ben. Inclusief een eigen lichte geur waar volgens mij ook de Zwitsal liefhebbers voor overstag gaan.

Een mineraal filter

Een belangrijke kwestie als het gaat om ‘natuurlijke’ zonnebrandcrème is het type filter. Er zijn twee types filters: chemische en minerale. Chemische worden opgenomen in de huid en absorberen daar de UV-straling. Een mineraal filter weerkaatst de straling. Maar… minerale filters zijn niet helemaal heilig. Omdat we liever geen witte waas op ons gezicht willen wordt er gebruik gemaakt van zinkoxide. Dat bestaat dan weer uit nanodeeltjes en al lijkt het erop dat die alleen door de opperhuid heen dringen is het toch niet wenselijk om verzorgingsproducten met nanodeeltjes te kiezen. En toch(!) is het smeren met een mineraal filter beter dan niet beschermen tegen de zon.

ervaring-natuurlijke-zonnebrandcreme-kinderen-review
[poll id=”25″]

Altijd beschermen tegen de zon

Juist de kinderhuid heeft altijd bescherming tegen de zon nodig. Vitamine D is natuurlijk ook belangrijk, maar daar heb je de dagelijkse dosis al zo snel van te pakken dat ik op een zomerse dag liever verbranding voorkom door echt goed te smeren. Het belangrijkste is dat je niet alleen in actie komt als je zelf de zon toch wel wat fel op je huid vindt. De kinderhuid is namelijk veel gevoeliger voor UV-straling, dan de huid van volwassenen. De blootstelling aan UV-straling op jonge leeftijd is een belangrijke veroorzaker van huidkanker op latere leeftijd (onderzoek UV-straling kinderhuid).

Extra tip van Linda

Koop een setje hervulbare reisverpakkingen voor zeep en shampoo bij de drogist en doe wat zonnebrandcrème in een kleine verpakking. Neem die altijd mee in je handtas, rugtas of in je auto, zodat je nooit voor een verrassing komt te staan als het plotseling toch zonnig wordt. En geloof me, dat kan heel naar uitpakken. Op een frisse voorjaarsdag ben ik eens vreselijk verbrand, terwijl er voornamelijk bewolking was, en slechts opklaringen tussendoor. Met als gevolg dat ik een week lang met een opgezwollen oog heb rondgelopen.

NAÏF Baby Care - Banner 500x500_V1

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies