Herbruikbare billendoekjes

Herbruikbare billendoekjes, daarmee bespaar je veel afval én geld. Of je nu wegwerpluiers of wasbare luiers gebruikt, de wasbare billendoekjes zijn het proberen waard.

Wasbare luiers zijn een goede oplossing voor het verminderen van de afvalberg, maar hoeveel billendoekjes gebruik je per verschoning? Dat zijn er ook best wat vermoed ik. Ik red het zelf meestal wel met twee. Maar ik ben vrij zuinig ingesteld met zulke dingen. Op de kant-en-klare billendoekjes van de grote merken zit vaak een lotion. Die lotion is doorgaans niet gemaakt van natuurlijke ingrediënten. En aangezien het mijn missie is om mijn kinderen zo puur en natuurlijk mogelijk te verzorgen is het gebruik van billendoekjes een belangrijk punt op de agenda.

De oplossing: wasbare billendoekjes

Cheeky Wipes zijn billendoekjes, die je na gebruik kunt wassen. De doekjes zijn gemaakt van bamboe, microvezel of katoen en sommige materialen zijn er zelfs in vrolijke kleurtjes. Vrees niet, want het is wel een natte-doekjes-systeem. In de box doe je een stapeltje doekjes, water en (indien gewenst) een paar druppeltjes lavendel of kamille olie. Je hebt ook een box voor vieze doekjes. Daar kun je een paar druppels Tea Tree olie (dat werkt ontsmettend) bij in doen. Er zijn zelfs nog wasnetjes waar je de doekjes in kunt wassen. Het effect is dus hetzelfde als met de kant-en-klare doekjes in de winkel. Alleen moet je nu zelf wassen en de doekjes af en toe even in de schone box doen. Maar dan heb je ook een volledig natuurlijke verzorging voor de babybilletjes. En geloof me… die zullen daar ook blij mee zijn!

Wasbare billendoekjes zijn goedkoper

De Cheeky Wipes zijn verkrijgbaar bij Klein Spook. Zij hebben uitgerekend dat je in drie jaar tijd wel 300 euro uitgeeft aan billendoekjes. Dan kan een compleet pakket doekjes wel uit. Zeker als je meerdere kinderen hebt en de vochtige doekjes ook gebruikt als snoetenpoetsers.

herbruikbare billendoekjes

De dame in dit filmpje legt kort uit hoe het werkt. Maar iedereen, die zich een poepluier voor kan stellen zal zich ook zeker redden met de wasbare billendoekjes. Weer een stapje dichterbij een schoon milieu en de pure verzorging voor baby’s.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies