Kokosolie als tandpasta

Kokosolie als tandpasta Monday September 3, 2012

Onderzoek heeft nu bewezen dat kokosolie een werkzaam ingrediënt is tegen gaatjes. Dus: zelf tandpasta maken van kokosolie.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kokosolie een heel effectief middel is in de strijd tegen gaatjes.

De studie naar de werkzaamheid van kokosolie tegen gaatjes werd uitgevoerd door wetenschappers van het Ierse Athlone Institute of Technology. Zij verrijkten de kokosolie eerst met spijsverteringsenzymen. Daarna testten ze het effect op verschillende soorten Streptococcus. Dat zijn bacteriën die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van tandbederf. Zelfs in kleine hoeveelheden had de kokosolie een sterk remmende werking op de groei van de schadelijke bacteriën.

Zelf tandpasta maken met kokosolie

De schrijfster van het boek 100% gifvrij – Julia Kang – maakt zelf biologische tandpasta met koudgeperste kokosolie. Haar recept:

  • 2 eetlepels biologische koudgeperste kokosolie
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 10 druppels esterische pepermuntolie
  • Mespuntje Stevia

Waar kun je kokosolie kopen?

Kokosolie is te koop bij verschillende natuurvoedingswinkels en ook online verkrijgbaar bijvoorbeeld bij natuurvoedingswinkel de Weegschaal.

Koken met kokosolie

Kokos bevat erg veel gezonde voedingsstoffen. Koken met kokosolie is erg lekker, maar dus bovendien erg gezond en makkelijk. In kokosnoten zitten heel veel gezonde voedingsstoffen. Zoveel zelfs dat wetenschappers kokoswater zelfs het beste sportdrankje noemen. Er zit vijf keer meer kalium in kokoswater dan in sportdrankjes zoals Gatorade. Kalium helpt tegen kramp.

Bron: BBC

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies