Lovea Bio zonnebrandcrème

Lovea Bio zonnebrandcrème Tuesday April 22, 2014

Lovea is een fijne zonnebrandcrème met factor 15, 30 of 50. Veilig en gezond spelen in de zon kan met een natuurlijke zonnebrandcrème. Klaar voor het strand? Klaar voor Lovea!

Oh jongens, hebben jullie ook al zo’n zin in de zomer? Ik hou van buiten zijn. En van een gezond lichaam, dus is het tijd om te gaan smeren! Lovea zonnebrandcrème kun je onder andere kopen bij Etos en online bij Greenjump. Lovea is te krijgen in factor 15, 30 en 50. Factor 50 heeft Disney figuurtjes op de fles en daar vallen mijn kinderen als een blok voor. Ook is er een gezichtscrème met factor 50, after sun, self tanning spray en droge olie (zonder spf).

Ik heb zelf altijd een hele lijst vragen over zonnebrandcrème, waarvan je de antwoorden niet op de verpakking vindt. Als je ook nog vragen hebt, stel ze gerust hieronder. We moeten toch allemaal flink smeren komende zomer?!

Waar zijn de Lovea armbandjes voor?

Voor de leuk. Vooral kinderen vinden ze leuk, want de witte bandjes verkleuren in de zon. Daarmee zijn de armbandjes een indicator dat het tijd is om te smeren. Mijn kinderen zijn best gevoelig voor zulke gadgets en als ze zelf zien dat de bandjes verkleuren willen ze zich graag insmeren tegen de zon. Handig dus als jouw kinderen niet zo’n fan zijn van het insmeren.

[poll id=”25″]

Hoe zit het met schadelijke stoffen in zonnebrandcrème?

De spray met factor 50 van Lovea bevat een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige formule is vrij van synthetische parfums en bevat geen parabenen of nanodeeltjes.

Moet je je kind altijd insmeren in de zon?

Jep. En het belangrijkste is dat je niet alleen in actie komt als je zelf de zon toch wel wat fel op je huid vindt. De kinderhuid is namelijk veel gevoeliger voor UV-straling, dan de huid van volwassenen. De blootstelling aan UV-straling op jonge leeftijd is een belangrijke veroorzaker van huidkanker op latere leeftijd (onderzoek UV-straling kinderhuid).

Laat Lovea zonnebrandcrème een witte waas achter?

Volgens de reclameteksten niet. Maar bij ons wel. Wij hebben een droge huid, dus wellicht krijgt niet iedereen een spookgezicht met witte waas. Natuurlijk wil ik het liefste een zonnebrandcrème, die geen witte waas achterlaat. Het witte trekt wel redelijk snel weg, maar het is wel even iets om rekening mee te houden.

Misschien helpt het nog als je de zonnebrandcrème uitgebreid inmasseert, maar daar hebben mijn kinderen echt geen tijd voor.

Het schijnt zo te zijn dat Lovea BIO met factor 15 nog iets dunner is, heeft iemand van jullie daar al ervaringen mee?

Is de Lovea gezichtscrème geschikt als dagcrème?

Ik had heel erg gehoopt hier ‘ja’ op te kunnen zeggen. UV-straling is een belangrijke verouderingsfactor voor je gezicht. Een dagcrème met SPF is dus erg wenselijk. En SPF 50 is dan helemaal geweldig, maar ik vind de gezichtscrème daarvoor niet mooi genoeg. Prima voor op vakantie of het strand, maar niet als je er representatief uit wilt zien voor je werk bijvoorbeeld.

Smeert Lovea lekker uit?

Ja! Ik vind de kids spray zonnebrandcrème 50 prima uitsmeren. Een spray is sowieso al best prettig (ik doe het wel eerst op mijn eigen hand en smeer het dan op de huid). Door de lichte witte waas kun je in elk geval goed zien of je je kinderen helemaal ingesmeerd hebt.

De smeerbaarheid is ook goed in de zin dat het niet zoals zonnemelk heel dun is waardoor je meer nodig hebt. Niet te dik, niet te dun, precies goed dus.

Is Lovea zonnebrandcrème duur?

De spray met factor 50 kost ongeveer 19 euro voor 100 ml. Omdat de smeerbaarheid zo goed is verbruik je niet snel te veel en zal je dus best lang met het flesje doen. Een keurige prijs/ kwaliteit verhouding.

Is Lovea zonnebrandcrème gecertificeerd?

Ja! Lovea heeft een Ecocert keurmerk.

Is deze zonnebrandcrème geschikt voor veganisten?

Ja! De zonnebrandcrème is vegan.

Kopen?

Ja! Je hebt een goede zonnebrandcrème nodig en ik vind een natuurlijke crème dan erg belangrijk.

Hieronder een poging om het spookgezicht met witte waas door de zonnebrandcrème bij mijn kleuter op de foto te zetten. Maar hij is 4 jaar en dan is het soms maar stom als je moeder je op de foto wil zetten (heeft hij helemaal gelijk in).

Witte waas van Lovea zonnebrandcreme

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies