Ecologische Naturaè luiers

Ecologische Naturaè luiers Thursday June 9, 2011

Ecologische wegwerpluiers zijn minder schadelijk voor het milieu en vaak beter voor de babyhuid. Dus zeker het proberen waard.

Er zijn heel veel merken luiers. Waarom zou je maar één merk uitproberen? Denk eens aan de enorme berg afval, die geproduceerd wordt. Dan valt er toch best iets voor te zeggen om ook eens een eco-wegwerpluier te testen. Er is niet heel veel keuze, maar naast de Bambo en Nature Baby Care luiers van de Etos is er nu ook een Italiaans merk in Nederland verkrijgbaar: Naturaè luiers.

Naturaè luiers van het Wellness Innovation Project

De Naturaè luiers zijn onderdeel van een complete lijn verzorgingsproducten. Deze mens-/dier- & milieuvriendelijke producten zijn ontwikkeld door milieu activist Marco Benedetti (oprichter eigenaar van WIP, Wellness Innovation Project, Prato Italië).
De lijn is een waardevolle aanvulling op het gebied van anti allergische producten. De luiers zijn te verkrijgen in de webshop Op een grote paddestoel.

Naam testluier: Naturaè luiers
Maat: maxi 9-18 kilo
Kleur: stralend wit
Opvallend: de plakkers zijn echt gigantisch dik. Ze bestaan zelfs uit twee lagen.
Status testbaby: weinig geduld bij het verschonen.

Eerste indruk De luier lijkt een lange rechte vorm te hebben. Verder gewoon wit zoals je eigenlijk bij een luier verwacht. Geen hysterische prints.
Vervanging Ik denk dat de dubbele plakkers hier een functie zouden moeten hebben. Waarschijnlijk kun je als je alleen even wilt checken of vervanging nodig is de tweede laag gebruiken. Maar als je in het begin nog niet door hebt dat er twee lagen zijn zit je er wel even te worstelen.
Prijs Bij deze maat zitten er 24 luiers in één pak. Een pak kost 12,95 euro. Dat is per luier maar liefst 54 cent per luier. Ik vermoed dat het daarmee de duurste luier om de billen van mijn dreumes tot nu toe is.
Pasvorm De luier zit vrij hoog. Dat is vooral even wennen omdat je de meeste luiers tot iets boven de heup doet, maar deze komt dus nog hoger dan de navel uit.
Lekken en absorptie De meeste luiers hebben een soort t-vorm aan de voorkant. Daardoor kun je de luiers ook goed sluiten om de bovenbenen van de baby. Deze luiers hebben dat niet, ze gaan dus als het ware recht naar boven. Het vergt dus enige behendigheid en rust om de luier goed om te kunnen doen.
Materiaal Naturae baby luiers, zijn de eerste ecologische baby wegwerp luiers ter wereld met Poli Lactic Acid (PLA) -vezel. De zachte stof (PLA) die in contact komt met de tere baby huid verlaagt de kans op infectie en is bovendien zeer zuurstofdoorlatend. Deze luiers hebben geen chloorbehandeling ondergaan en er zijn geen kleurstoffen gebruikt.

Conclusie

Manlief heeft een paar keer flink gemopperd bij het haastig verschonen omdat hij problemen had met de dikke plakkers en de hoge pasvorm. Maar als je eenmaal gewend bent aan beide is het geen probleem meer.

Tip voor het afvegen van de billen

Dit merk verkoopt ook babydoekjes (wipes). Het handige van deze doekjes is dat ze vrijstevig zijn en vrij groot. Je kunt dus flink poetsen met één doekje.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies