Leren werken met wikkels en kompressen!

Leren werken met wikkels en kompressen! Sunday October 30, 2016

Werk jij al met wikkels en kompressen? Femke verdiept zich al een tijdje in deze natuurlijke geneeswijzen die ze inzet bij zowel haar kinderen als haarzelf. Ze maakt hierbij gebruik van wol, citroen, kamille, ui en kool; producten die je vaak wel in huis hebt. Al eeuwen worden dit soort middelen gebruikt, vaak met goed resultaat.

Het is heel fijn om klachten zoals oorpijn, buikpijn en hoofdpijn op een natuurlijke manier op te kunnen lossen. Ook wanneer kinderen erg veel last hebben van koorts kan dit verzacht worden met verschillende wikkels of kompressen. Het is niet de bedoeling om de koorts weg te halen, want koorts heeft duidelijk een functie, maar het is niet prettig als je kind er echt last van heeft of als het echt té hoog is.

zelf-wikkels-griep-maken

Waar zijn wikkels en kompressen nuttig voor?

Je kan nu zelf ook leren hoe je de wikkels en kompressen kan maken en inzetten! Tijdens mijn workshops leer ik je bijvoorbeeld te maken:

  • een oorwikkel, te gebruiken bij oorpijn
  • een kuitwikkel en/of voetwikkel, om koorts wat dragelijker te maken
  • een halswikkel, bij keelpijn
  • een kompres tegen buikpijn
  • koolkompressen tegen onder andere hoofdpijn, kneuzingen of borstontsteking.

Zo’n workshop is ook leuk voor jou!

De eerste workshop is op 23 november in Friesland, maar daarna wil ik op verzoek het land doorgaan. Wil je samen met vriendinnen, familieleden of buren tijdens een gezellige middag of avond nieuwe natuurlijke geneeswijzen leren? Er is veel mogelijk!

Workshop zelf verzorgingsproducten maken

Ik geef ook workshops waarbij je zelf verzorgingsproducten maakt zoals tandpasta en deodorant. Ook kan ik je leren hoe je zelf calendula zalf, body bars met lavendel of schoonmaakmiddelen maakt!

Lijkt dit je ook wat, mail me dan op info@gezondmetfemke.nl. Je kunt op mijn eigen website nog meer informatie over de workshop met wikkels en kompressen of de andere lezingen en workshops vinden.

Over Gezond met Femke

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank maken, tips om minder plastic te gebruiken, super gezonde lunchtrommels voor de kinderen maakt en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies