Op zoek naar een gezonde start

Op zoek naar een gezonde start Sunday March 1, 2015

Stella ging voor het eerst op pad voor ecomama.nl en sprong gelijk in het diepe: Puur Baby Plaza op de 9maandenbeurs. Daar wordt je overspoeld met de mooiste, gezondste en fijne tips en producten voor zwangerschap en baby.

Nadat ik mij een weg had gebaand tussen de vele huisvrouwen met trolleys van de huishoudbeurs, vond ik de hal van de 9-maandenbeurs. Een jaarlijks terugkerend evenement in de Amsterdam RAI, voor heel zwangerend Nederland en kersverse ouders. Ecomama was vandaag uitgenodigd op het stukje ‘mintgroen’ van de 9-maandenbeurs, ‘Puur Baby Plaza’.

9maandenbeurs ekoplaza
hevea babyspeen natuurrubber

Om half 6 werd ik verwacht bij een workshop van ‘Babycooking’ dus voldoende tijd om alvast rond te neuzen bij de andere stands.

De gezonde babykamer

De start was bij de BabyBeGood kamer, en duurzame kamer. De muren waren geverfd met Aquamarijn, de aankleding was grotendeels van 4NaturalKids en op de achtergrond hoor je het tikken van de pennen van twee oma’s in grote fauteuil (Granny’s finest). Dat maakte het plaatje compleet, een heerlijk huiselijk gevoel. Volgens Annemarie Federer van ‘EvyAnne lifestyle’ was het een uitdaging om een kamer geheel in te richten met duurzame materialen. Tot in de kleine details is hierover nagedacht. En ja, het resultaat mag er wezen. Mijn favoriet is toch wel de prachtige kleur van Aquamarijn op de muur.

9maandenbeurs ekoplaza
gezonde babykamer babybegood

Slim idee: instopdekentje

Mijn kinderen schopten zich in bed vaak bloot in bed, wat ik ook probeerde, het dekentje kwam los. Herkenbaar? EvyAnne lifestyle heeft nu een dekentje gemaakt, genaamd ‘Moosje’ met instopstroken aan de zijkant en onderkant, van bio katoen, in überschattige kleurtjes. Het lakentje is ook in de winter te gebruiken met een extra dekentje wat je erin kunt stoppen. Had ik dit maar eerder geweten, ik was er zeker voor gegaan!

Geboortefotograaf

Tijdens mijn bevallingen moest ik er niet aan denken dat er filmpjes en/of foto’s werden gemaakt. Mijn man heeft stiekem twee foto’s gemaakt en ik moet zeggen….. die koester ik. Zodra ik naar de foto’s kijk ga ik weer even terug naar dat moment, het bijzondere moment, het krijgen van mijn kindje. Achteraf heb ik spijt van dat er niet meer foto’s zijn gemaakt. Zo kwam ik op de 9-maanden beurs in contact met ‘the Birth Photographer’. Wat bijzonder om foto’s te zien van het moment van een bevalling en wat bijzonder voor de fotografe om bij zo’n moment aanwezig te mogen zijn. Wie weet bij nummer 4?

BabyBeGood Doos

Aangekomen bij de workshop ‘Proef en beleef workshop biologisch babyvoeding’ werd mij eerst uitgelegd wat er in de BabyBeGood doos zit. Wat een fijne spulletjes voor kersverse ouders!

Biologische babyhapjes

Bij de workshop had ik verwacht een hapje daadwerkelijk klaar te maken. Helaas was dit niet het geval, er werd een blindproef gedaan (proeven met een blinddoek) en uitleg gegeven over de alle workshops. De volledige workshop duurt langer en ik denk dat het beginnende moeders zeker op weg kan helpen om makkelijke, lekkere biologische babyhapjes te maken.

9maandenbeurs ekoplaza

Eco Baby Plaza in een notendop, teveel fijne producten gezien van Yumeko, speeltjes en speentjes van natuurrubber van eco-logisch.nl, with a touch of rose, vrolijke luiertjes van kaatje katoen, informatie boek ‘voeding voor moeder en kind’ van Veronique Hundscheid, mama café en nog meer……

Een fijne dag, goede sfeer, vele mooie buiken, schattige baby’s en leuke contacten opgedaan… volgend jaar weer? Ga jij ook?

seepje wasmiddel review
naif babyverzorging
hevea babyspeen natuurrubber

Over Stella

stella koekkoek gastblogsterHoi, ik ben Stella Koekkoek, mama van drie schattekes (6, 5 en 1 jaar) en getrouwd met mijn lieve man, Magchiel. Ik woon in Dordrecht en sinds kort eigenaresse van de webwinkel: ‘Kind Zo Blij’. Een webwinkel met biologische jongenskleding voor 0 tot 6 jaar. De kleding is niet alleen biologisch maar ook fairtrade.

Als moeder van twee jongens vond ik het lastig om leuke biologische en fijn zittende jongenskleding te vinden. Toen dacht ik: ‘ik ga het zelf doen’!

Ook vind ik het belangrijk om stil te staan bij al het moois om ons heen en je niet te laten leiden door alle beslommeringen van de dag ??? Leven in het hier en nu.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies