Wasbare luiers test: Babybeehinds

Wasbare luiers test: Babybeehinds Friday February 26, 2010

Katoenen luiers zijn helemaal hip. Ik wil alle soorten testen en ik begin met de Magic-all-in one van Babybeehinds. In deze review rubriek elke keer een nieuw merk.

Met een pasgeboren baby kan ik eindelijk mijn katoenen luiers testen. Ik hoor zoveel verhalen over de merken dat ik erg benieuwd geworden ben naar de praktijkervaringen. De testbaby van bijna negen pond werkt fantastisch mee door elke luier helemaal vol te plassen en te poepen. Elke luier wordt minstens drie keer gewassen en besmeurd.

Babybeehinds Minkee Magic alls; all in one nappies

Naam testluier: Babybeehinds Magic all-in-one
Maat: small
Kleur: deep blue
Opvallend: het eerste pluspunt van dit merk is de uitgebreide informatie voor beginnende wasbare-luiers-mama’s op hun website.
Status testbaby: De baby is nu drie tot vier weken oud en weegt 4,5 kilo.

Eerste indruk Knuffelbaar. Ik houd wel van de vrolijke kleurtjes en mijn deep blue versie staat daarom te gek om de billen van mijn zoon. De stof voelt heerlijk zacht aan. Ik zie erg veel drukknoopjes. Daarom verwacht ik dat de maat goed af te stellen is.
Vervanging Snel en gemakkelijk. De inlegger is het enige losse onderdeel van de luier.
Prijs Een all-in-one luier inclusief een inlegger kost 16,50 euro. De verzendkosten voor heel Europa bedragen 3,50 euro. Er zijn overbroekjes bij te verkrijgen voor 8,50 euro.
Pasvorm De luier is dikker dan een wegwerpluier maar de verhouding tussen baby en luier blijft binnen proporties. Door de zachte randjes heeft de baby nu ook geen last van het korstje dat nog bij zijn naveltje zit. De vele drukknoopjes zorgen ervoor dat de luier goed strak gedaan kan worden en goed aansluit, ook bij de beentjes.
Lekken en absorptie De inlegger is erg dun. Mijn eerste gedachte was dan ook dat er vast een natte kleffe boel zou ontstaan. Maar al na de eerste plasbeurt bleek dat de inlegger erg veel vocht had geabsorbeerd waardoor de rest van de luier droog aanvoelde. Er is zelfs ruimte voor meerdere inleggers. En ondanks de ongelofelijke poep-power van de baby heeft er nog niets gelekt!
Materiaal De luier is gemaakt van 100% polyester. De inlegger is gemaakt van 60% bamboo, 30% biologisch katoen en 10% polyester. Dat kan dus meer eco. Babybeehinds verkoopt ook luiers van hennep. Niet zo vrolijk gekleurd maar wel van 55% hennep en 45% biologisch katoen.

Conclusie

Ik ben blij. Blij dat ik niet direct afgeknapt ben op katoenen luiers. Het nadeel blijft dat je meer was hebt (maar minder afval) en de luiers groter zijn dan de bekende Pampers. Maar wat voelt deze luier lekker zacht aan en wat een vrolijkheid met die blauwe billen! De maat is goed af te stellen en na een paar keer wassen zien ze er nog keurig uit dus ik verwacht dat deze luier nog lang mee kan.

Algemene info voor nieuwe katoenen luier gebruikers

Voor nieuwe gebruikers: zet wasbare luiers eerst een nacht in koud water en was ze altijd voor het eerste gebruik. Vieze luiers kun je het beste in de week zetten met bijvoorbeeld biotex zolang ze nog niet in de was mee kunnen. Gebruik eventueel een ontvlekker (van bijvoorbeeld Ecover). Je kunt wasbare luiers vaak wel in de droger doen, maar dan absorberen ze toch iets minder goed dan als je ze aan de waslijn hangt te drogen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies