Zelf massage olie maken

Zelf massage olie maken Monday April 25, 2016

Hoe maak je zelf massage olie? Je eigen massage olie maken hoeft helemaal niet duur of lastig te zijn en je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. Voor je het weet kun je al aan de slag met je zelf gemaakte olie!

Stap 1: kies een basis olie

Het is natuurlijk best logisch maar olie is het belangrijkste ingrediënt als je zelf een massage olie wil gaan maken. Zoveel verschillende soorten olie, welke moet je kiezen? Elke soort heeft zo zijn voordelen.

Zonnebloemolie

Allereerst heb je zonnebloemolie. Als je een vettige tot normale huid hebt, is deze olie prima. De olie wordt gemakkelijk opgenomen zodat het niet allemaal plakkerig blijft. Ook is er geen sprake van een sterke geur.

Amandelolie

Amandelolie kun je het beste gebruiken bij een gevoelige of droge huid. Niet alleen is het prettig om mee te masseren, ook trekt het langzaam in waardoor de huid goed gevoed wordt tijdens de massage. Er is een lichte amandelgeur. Let op als je iemand wilt gaan masseren die een notenallergie heeft. Dan is amandelolie geen goede keuze.

Jojoba olie

Jojoba olie wordt snel opgenomen in de huid en is ook nog een geschikt voor alle huidtypen, lekker gemakkelijk dus. De substantie is een beetje stroperig en er zit geen sterke geur aan, waardoor Jojoba olie erg vaak in massage olie verwerkt is.

Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie is ideaal voor een extreem jonge of juist extreem oude huid. Ook voor de gevoelige huid is hij goed te gebruiken. Deze olie wordt snel opgenomen en heeft een lichte geur.

Kokosolie

Kokosolie is de laatste jaren steeds populairder geworden doordat het zo voedend werkt. Hierdoor is het te gebruiken voor ieder huidtype en is het ook zeer goed voor de droge huid die wel wat extra verzorging kan gebruiken. Van de geur van kokos moet je misschien houden, maar de meeste mensen kunnen het wel waarderen.

Stap 2: Kies een kruid

Vervolgens is het tijd om het kruid dat je gekozen hebt in de olie te laten trekken. Een veel gekozen kruid is lavendel. Er kan prima voor gedroogde kruiden worden gekozen, maar ook verse kruiden kunnen. Neem een schone pot met de olie en bijvoorbeeld lavendel. Je zult de pot met ongeveer 3/4 moeten bedekken met lavendel en vervolgens de olie er overheen gieten. De kruiden zullen gaan drijven en je kunt nu gaan roeren totdat je ziet dat er geen luchtbellen meer zijn.

Stap 3: Geduld! Laten trekken

Het duurt wel even voor je olie klaar is, namelijk vier tot zes weken. Zolang moet het mengsel blijven staan. Zorg dat de olie in de zon staat, zoals op de vensterbank. Vergeet niet iedere dag de pot een beetje te schudden of hem even op de kop te zetten zodat alles goed kan mengen. Wil je dat het allemaal korter duurt? Dan kun je het proces van intrekken ook verkorten. hierbij moet je de olie 20 minuten lang verwarmen. Het nadeel is echter dat de geur hierbij vaak verloren gaat, terwijl dat bij bijvoorbeeld lavendel erg zonde is. Lavendel is een rustgevende geur die perfect past bij een olie om te masseren.

Stap 4: Helder maken met een zeef

Als je denkt dat de olie klaar is, kun je een zeef gebruiken om bijvoorbeeld korreltjes nog uit de olie te halen, want deze zijn bij de massage (je kunt het natuurlijk ook laten doen) niet welkom.

Een massage olie kun je dus helemaal naar eigen smaak maken. Jouw zelfgemaakte olie is perfect voor jouw huid, ruikt het allerlekkerste en is nog goedkoop ook. Olie heeft een lange houdbaarheid, dus je hoeft het potje niet na eenmalig gebruik weg te gooien.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies