Viva la Mama! Berthe

Viva la Mama! Berthe Thursday September 1, 2016

De energieke Berthe is zwanger van haar tweede kindje en is de oprichter van een website over duurzaam zwanger zijn. Koken is misschien niet haar ding, maar ze heeft wel een paar goede hotspots voor je.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen!

Vertel! Wie ben je?

Mijn naam is Berthe van der Peet, 35 jaar en de oprichter van de website DuurzaamZwanger.nl. Ik ben al 3 jaar getrouwd met mijn grote liefde Donald van der Peet. Ik ben moeder van Emilie (2) en in verwachting van ons tweede kindje. Ook zorg ik regelmatig voor de 3 kinderen van Donald uit zijn eerste huwelijk.

Hoe ziet jouw dag eruit?

06:00 opstaan, douchen, aankleden, Emilie uit bed halen en aankleden. Daarna met elkaar ontbijten.
08:00 Emilie naar de opvang brengen, daarna op weg naar werk
09:00-18:00 aan het werk. Voorbeeld invulling van een dag:
overleg met team, klanten bezoeken of telefonisch te woord staan, blogs schrijven en redigeren, telefoontjes afhandelen, mails en administratie
18:00 Emilie op halen, naar huis en eten koken
20:00: Emilie naar bed brengen, nog wat werken, sporten, vriendinnen zien, in de tuin werken
22:00 slapen

Heb je groene vingers?

Ja, ik vind tuinieren heel fijn om te doen. Na een dag binnen zitten en hard werken in het heerlijk om je hoofd even leeg te maken en buiten bezig te kunnen zijn.

Wat voor eetgewoontes heb je?

Ik heb een snelle spijsvertering en moet de hele dag door eten. Er zit dan ook altijd van alles in mijn tas voor het geval ik ergens ben waar geen eten is. Zoals vers fruit en verantwoorde tussendoortjes. Maar ook zo nu en dan zeker een pak autodrop.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Ik kan goed mensen bij elkaar brengen. Hier haal ik veel energie en voldoening uit. Mijn website voor zwangere vrouwen/ jonge moeders is daar een mooi voorbeeld van. Duurzame bedrijven en lokale ondernemers worden op een mooie en laagdrempelige manier in contact gebracht met onze volgers.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Als de Circuluier op de markt is, zou ik deze graag gebruiken voor onze baby die we in januari verwachten. Deze luiers zijn 100% afbreekbaar en kunnen op de composthoop, een erg mooi initiatief.

Is it easy being green?

Dit hangt van het onderwerp/thema af. Sommige zaken zijn relatief eenvoudig toe te passen in je dagelijks leven (voeding, afval, sport) maar voor andere zaken is dit complexer en heb je vaak ook meer budget nodig (vervoer, huis).

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Het zou erg mooi zijn als grote multinationals zouden samenwerken met duurzame start-ups zodat ze elkaar kunnen versterken en samen de wereld elke dag een beetje mooier zouden kunnen maken.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Kijk welke thema jou inspireert en wat haalbaar is om aan te pakken. Voor de één is dit kleding, voor de ander wasmiddel, voor weer iemand anders zijn dit huidverzorgingsproducten. Er is zoveel mogelijk en te realiseren, maar je moet er wel feeling mee hebben. Super als je al bereid bent om één klein dingetje anders te doen. Als iedereen dit doet kan je toch met elkaar het verschil maken.

Welk weetje op Ecoweetjes vind je het leukst?

Dajia Bamboekleding, wat een mooi en verrassend concept!

Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Griet Op de Beeck: Kom hier dat ik u kus. Een hele talentvolle schrijfster. Prachtig hoe 3 verschillende leeftijdsfasen van de hoofdpersoon Mona worden beschreven.

Favoriete recept

Ik hou niet echt van koken en ga dan ook liever uit eten. Het liefst in restaurants waar met de seizoenen wordt meegekookt en zoveel mogelijk biologisch eten wordt geserveerd. Nieuwe hotspots waar ik graag kom: De School in Amsterdam of The Meets in Amsterdam.

berthe van duurzaamzwanger

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies