Viva la Mama! Linda

Viva la Mama! Linda Wednesday September 10, 2014

Linda is erg fan van reizen, moet series gelijk uit kijken, probeert graag nieuwe recepten uit en kan niet stil zitten. Ze droomt over zonnepanelen die ooit op haar dak zitten.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel! Wie ben je?

Ik ben mama van een dochter (juni 2012) en een zoon (november 2013). We zijn getrouwd in september 2011. Ik ga door het leven als thuisblijfmoeder en werk van daaruit als gastouder. We vangen ook af en toe een pleegkindje op. Ik ben erg fan van reizen, moet series gelijk uit kijken, probeer graag nieuwe recepten uit en kan niet stil zitten.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Mijn dag begint als de jongste wakker word en zijn ochtendvoeding wil. Als dat erg vroeg is kan ik me nog even omdraaien anders is het opstaan. Tegen de tijd dat we (zoon en ik) aangekleed zijn kijk ik of onze dochter wakker is en kleed ik haar ook aan. 3 Dagen werk ik en komt er een gastkindje. Tijd voor de ontbijttafel en drie dagen per week de peuterspeelzaal. Als ik weer terug ben is het even spelen en tijd voor het ochtendslaapje. Dan kan ik even wat doen aan het huishouden. Dan is het tijd voor een broodje / papje en lekker samen spelen. Dochter ophalen en naar bed brengen. Nog even spelen en tijd voor middagslaapje, dan is de oudste meestal weer wakker en kan ik met haar spelen. Na het middagslaapje zingen we wat liedjes of lees ik voor. Na het ophalen mag de tv aan op Sesamstraat zodat ik kan koken. Meestal eten we met zijn drietjes, als we laat zijn eet papa mee. Tijd om te knuffelen, bad, voorlezen en naar bed. Als de tafel afgeruimd is, geveegd en vaatwasser ingeruimd is het mamatijd en gaat de tv / laptop aan.

Heb je groene vingers?

Nee, ik blijf het proberen maar zowel binnenshuis als in de tuin moet ik het hebben van de diehards.

Wat voor eetgewoontes heb je?

Ik ben geen fan van brood, dus in de ochtend vervang ik dat vaak door yoghurt. In de middag wissel ik af of maak ik tosti’s of iets dergelijks. We eten wel tegelijk aan tafel. We eten regelmatig ‘makkelijke’ gerechten zoals pasta’s of Indische gerechten die snel klaar zijn. Zodra onze dochter ziet dat ik naar de keuken wil gaan is het ‘eten’.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Mijn sterkste eco-power is dat ik overal bewust mee om probeer te gaan; vooral de kleine dingetjes als een tas mee in plaats van plastic tasjes, veel fietsen, lichten uit als je niet in de kamer bent, 30 graden wassen, was ophangen in plaats van de droger enzovoort.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Biologisch eten staat nog hoog op mijn lijstje. En een paar zonnepanelen op het dak.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Als Miss Ecomama zou ik strijden voor betaalbare alternatieven voor energievoorzieningen voor iedereen. In plaats van dat je eerst moet investeren een soort ‘huurstelsel’ opzetten waarbij je iedere maand terugbetaald. Net zoals bij cv-ketels.

Is it easy being green?

Als je je er bewust van bent wel, maar je omgeving maakt het niet altijd even makkelijk.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Schaf een setje plastic (melk)bakjes aan die ook in de vriezer kunnen. Als je na een maaltijd rijst of andere ingrediënten over houdt kan je deze in kinderporties invriezen, zo heb je geen potjes nodig.

Welk weetje op Ecoweetjes vind jij het allerleukste en waarom?

Houtspul; ik ben erg fan van mooi speelgoed, en hout is mooi en duurzaam.

Welk boek ligt er op je nachtkastje? (of vind je een aanrader?)

Op ons nachtkastje ligt het boek Oei ik groei. Voornamelijk bij de eerste regelmatig open geslagen als ze weer een beetje hangerig was, en iedere keer kwam dit overheen met een zwarte periode.

Favoriete recept

Zelfgemaakte pizza!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies