Viva la Mama! Marieke

Viva la Mama! Marieke Saturday May 16, 2015

Twee kinderen en je eigen webshop runnen voor tieners. Marieke draait haar hand er niet voor om. Wat houdt Marieke bezig en waar wordt ze blij van?

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen!

Vertel! Wie ben je?

Ik ben Marieke, 33 jaar. Samenwonend met Simon woon ik in een dorpje vlakbij de kust in Noord-Holland. Samen hebben wij 2 kinderen: Niels (4 jr) en Roos (ruim 1,5 jr). In het dagelijks leven run ik samen met Patty een webshop voor natuurlijke huidverzorging, genaamd Teenz Skin Store. Daarnaast run ik een blog, Greenblush. Ik schrijf over natuurlijke cosmetica, voeding en gezondheid.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Wij staan meestal op rond half 7. Wij beginnen de dag rustig, we ontbijten met zijn allen en daar nemen we ook echt de tijd voor. Rond 08.15 uur brengen we Niels naar school. Daarna ga ik meestal met Roos boodschappen doen. Als we weer thuis zijn altijd even samen spelen, voorlezen, badderen en het huishouden doen. Roos gaat 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf en een ochtend in de week naar oma. Ik probeer dan altijd zoveel mogelijk werk te verrichten. De overige dagen werk ik voornamelijk wanneer ze overdag slaapt en ‘s avonds. Als Niels uit school komt gaan we meestal buiten spelen: naar de speeltuin, het bos, duinen of naar het strand. Het is heerlijk om in zo’n groene omgeving te wonen!

Heb je groene vingers?

Een beetje… In het verleden heb ik gewerkt als activiteitenbegeleider in de psychiatrie en daar werkten we ook veel in de moestuin. Sinds kort ben ik moestuin moeder op school. Ik vind het altijd heerlijk om te doen!

Wat voor eetgewoontes heb je?

We eten zoveel mogelijk puur en onbewerkt. Ik kook nooit uit pakjes en zakjes en maak veel dingen zelf. Zo bak ik ook wel eens zelf brood. Daarnaast zoveel mogelijk groente/fruit uit het seizoen en het liefst biologisch. Wij houden het liefste van ovenschotels en pastagerechten.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Ik weet heel goed van ‘niets’, ‘iets’ te maken. Met weinig middelen is het ons prima gelukt om een onderneming op te zetten. Ook als er in huis iets stuk gaat kan ik het meestal zelf repareren. Door veel te recyclen besparen we veel afval en hoeven we weinig nieuwe producten aan te schaffen.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

De luiers… ik heb wasbare luiers geprobeerd maar dat beviel toch niet goed. Wel ben ik inmiddels overgestapt op eco-luiers.

Is it easy being green?

Ja, ik vind van wel. Maar waarschijnlijk helpt het ook dat ik in een gemeente woon waar veel groene initiatieven zijn. Het is hier allemaal goed geregeld en dat maakt het allemaal uiteraard een stuk makkelijker.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Ik zou zo graag willen dat bepaalde ingrediënten niet meer in cosmetica producten gebruikt mogen worden, omdat deze meer kwaad doen dan goed voor de huid en daarnaast ook nog eens niet goed zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld eens aan plastic deeltjes in cosmetica. Deze komen bijvoorbeeld voor in bodyscrubs, maar daarnaast ook in tandpasta. En dat wordt allemaal weer door het doucheputje weggespoeld. Ook het gebruik van bleekmiddelen in tampons en maandverband mogen echt verboden worden van mij.

Welk weetje op Ecoweetjes vind je het leukst?

Joan Organics. De winkel van Joan is in mijn woonplaats te vinden. Het is een prachtige winkel met heel veel mooie groene cosmetica producten en cadeau artikelen! Echt een aanrader!

Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Pure Schoonheid van Susan West Kurz. Geschreven door de voormalige directeur van Dr. Hauschka Cosmetica. Zij laat zien hoe je door voeding, ontspanning, verzorging en het leven met de seizoenen, je huid kan laten stralen. En dit alles met respect voor de mens en de natuur!

Favoriete recept

Alle pastagerechten van Jamie Oliver. Dat doet het hier in huis altijd goed!

Eet smakelijk!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies