Viva la Mama! Angelike

Viva la Mama! Angelike Thursday February 16, 2012

Mama Angelike is initiatiefnemer van de WandelwagenSoos in Arnhem.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel! Wie ben je?

Mijn naam is Angelike Nühn, 28 jaar, moeder van dochter Roosmarijn van 10 maanden. Samen met mijn vriend Bart woon ik in Arnhem vlakbij grote parken en bossen. Een heerlijke plek om te wonen met een baby. De eerste banden van de kinderwagen heb ik dan ook al versleten.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Mijn wekker zet ik nog maar zelden, ik word gewekt door Roosmarijn en zij krijgt dan als eerste de borst. Wanneer Roosmarijn overdag haar dutje doet of lekker aan het spelen is grijp ik mijn kans: studeren voor psychosociaal counselor of nieuwe plannen maken en uitwerken voor mijn WandelwagenSoos. Een ontmoetingsplek voor moeders en hun baby`s. Een dag in de week werk ik als docent Nederlands op een middelbare school.

Heb je groene vingers?

We zijn op dit moment op zoek naar een huis met een tuin. Of ik groene vingers heb zal dan moeten blijken. In huis zorg ik voor de planten en dat gaat, ehh, redelijk.

Wat voor eetgewoontes heb je?

Elke ochtend biologische muesli met yoghurt (meestal ook biologisch. Volgens mij is muesli het eerste biologische product ooit. Mensen die dat eten moeten wel bewust zijn van een aantal zaken (dus ook van het milieu) anders kies je wel wat anders. Toch vind ik het echt lekker. Ik eet het ook vaak terwijl Roosmarijn aan de borst ligt, en dat gaat makkelijker dan een boterham met hagelslag.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Niks weggooien! Ik koop geen overbodige spullen dus die hoef ik later ook niet weg te gooien. Verder ben ik van alles een beetje: een beetje minder vlees (natuurlijk biologisch), een beetje minder met de auto (dus lekker wandelen naar de stad), een beetje meer kledinglagen (dan kan de verwarming een graad lager), een beetje langer borstvoeden (scheelt weer een aantal melkpakken), een beetje duurdere luiers (en dan wel de milieubewuste)

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Afval scheiden. We hebben geen ‘groen’bak in onze straat en dat is wel een beetje zonde.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Eerlijke informatie over wat echt eco is. Het lijkt nu een modetrent te zijn en daar wordt ook volop van geprofiteerd. Kijk maar eens naar het eco toiletpapier van de AH.

Is it easy being green?

Ja hoor, ondanks mijn opmerking over AH hier boven, koop ik graag biologische producten bij een supermarkt. Lekker makkelijk! Door bepaalde keuzes spaar ik geld uit en dat kan ik dan mooi besteden aan de dure luiers, vlees en nee, niet het wc-papier.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Kom een keer naar de WandelwagenSoos! Regelmatig is er een thema rondom opvoeding en verzorging van je kind, en dan natuurlijk alles eco!

Welk weetje op Ecoweetjes vind jij het allerleukste en waarom?

Alle info over de verschillende milieuverantwoorde luiers. Zo heb ik ecomama ook ‘ontdekt’!

Favoriete recept

Sinds Roosmarijn vast voedsel eet knabbel ik vaak mee aan een worteltje à la Rapley. Eigenlijk heel lekker en iets makkelijker bestaat niet Rapley methode.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies