Viva la Mama! Anouk

Viva la Mama! Anouk Wednesday July 14, 2010

In de rubriek Viva Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel!
Wie ben je, waar woon je, hoe, met wie (etc)?

Ik ben Anouk Rombouts, in woon samen met mijn man Diederik en dochter Madelief (1 jaar) in Scheveningen. Onlangs heb ik naast mijn baan als product manager bij een touroperator een eigen bedrijf Ecofavourites opgezet waarmee ik eco-luxe cosmetica en babyverzorgings producten importeer en verkoop
in Nederland.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Over het algemeen begint de dag met de stralende lach van Madelief die op mijn schoot in bed haar pap krijgt. Daarna sta ik op. Na een korte douche ga ik ofwel aan de slag op mijn werk of ben bezig met mijn bedrijfje. ‘s Avonds eten we samen aan tafel. We koken over het algemeen biologisch en vaak zonder vlees. En wanneer Madelief eenmaal op bed ligt, besteed ik nog wel tijd aan EcoFavourites. Een aantal avonden in de week leef ik me uit op de tennisbaan of ik fiets een rondje door de duinen. Het weekend proberen we meestal niet te vol te plannen. We gaan met lekker weer lekker richting het park, het strand of de duinen en we doen uitgebreidere bio-inkopen.

Heb je groene vingers?

Niet echt helaas. We hebben geen tuin, en planten hebben moeite te overleven. Ik wordt altijd wel erg vrolijk van bloemen in huis! Met name van tulpen in allerlei vormen en kleuren.

Wat voor eetgewoontes heb je?

Ik houd erg van thais, italiaans en indiaas eten. We proberen graag gerechten uit, dus gaan we regelmatig met lijstjes op pad om allerlei ingrediënten te vinden. Doordeweeks moet ik wel zeggen dat mijn man vaak kookt. Gelukkig houdt hij ook graag rekening met biologische aankopen. We proberen namelijk zo veel mogelijk biologisch te eten. En met name bij vlees en zuivel letten we daarop. Ook komt bij het kopen van vis, en zelfs in het restaurant de viswijzer (.pdf bestand) te voorschijn.

Ik begin de dag standaard met muesli en yoghurt. De lunch is met brood en mijn uitdaging is steeds het zoeken naar vegetarisch beleg dat wel hartig is. Dat is nog niet zo makkelijk gevonden, hoewel humus op brood wel aan te raden is!

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Met name op het gebied van cosmetica en verzorgingsproducten ga ik sterk voor eco. Dus eco-luiers, eco doekjes, BPA-vrije babyflessen, eco bodylotion, shampoos, cremes en make-up.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Voor kleding koop ik al vrij veel eco-kleding. Maar regelmatig zwicht ik toch nog voor leuke producten die niet eco zijn. Met name voor Madelief zijn er zulke schattige kleertjes te koop die niet eco zijn. Maar gelukkig is er wel meer en meer aanbod wat onweerstaanbaar is.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Ik wil dat de overheid de burger meer beschermt voor schadelijke stoffen in allerlei producten en BPA in plastic verpakkingen voor voedsel verbied. Dat er nog zoveel plastic met BPA in contact kan komen met voedsel vind ik echt belachelijk. Te weinig mensen weten dat de plasticfolie om producten heen, enorm schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en hormoonhuishouding.

Is it easy being green?

Makkelijker dan je denkt. Je hebt de vrijheid een keuze te maken voor eco en er zijn zoveel mooie eco producten op de markt dat het niet langer een concessie hoeft te zijn voor eco te kiezen.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Met name op internet is er een groot aan prachtige eco-luxe producten. Ecogoodies is een heerlijk startpunt.

Favoriete recept:

Rijke taart met chocolade, dadels en amandelen uit het chocolade receptenboek. Zo simpel, maar geweldig!
250 g bio melkchocolade
3 bio eierdooiers
3 bio eieren
125 bio bruine suiker
175 gr amandelen gemalen
100 gr geroosterde hele amandelen
175 bio boter
150 gr fijngehakte dadels 3 min gepocheerd in water met suiker
Vorm invetten met boter en vetvrij papier
Smelt de boter en chocolade au bain marie
Klop 3 eieren, suiker, eierdooiers tot dik mengsel
Roer daarna amandelen, dadels en fijngehakte dadels erdoor
Voeg de chocolade toe en schenk het gezamenlijk in de vorm.
50 minuten in de oven (170 graden)
Laten afkoelen voordat je hem serveert.
Heerlijk!

Wil jij ook in de Viva Mama! rubriek? Schroom dan niet en mail ons!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies