Viva la Mama! Kay

Viva la Mama! Kay Thursday August 18, 2011

Kay ademt passie. Passie voor borstvoeding, dragen, haar kids en lekker eten.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel! Wie ben je?

Ik ben Kay Poelen, bijna 36 en moeder van 4 lieve kids. Mijn hart ligt bij natuurlijk ouderschap, maar dan op mijn eigen eigenwijze wijze, met twee trendy benen op de grond en een dosis humor. Mijn passie is borstvoeding en dragen, mijn slogan Carry Your Love! draag ik niet alleen uit, ik lééf deze. Ik heb een bedrijf, ByKay BV, in draagdoeken, bijpassende accessoires en zwangerschapsshirts en wij verkopen onze producten door heel Europa aan distributeurs, winkels en eindklanten. Ons streven is zoveel mogelijk tevreden baby’s in een draagdoek!

Hoe ziet jouw dag eruit?

Wanneer ik de kids naar school heb gebracht ga ik met onze jongste, Yip een meisje van 2, naar kantoor of naar eventuele afspraken buiten de deur.
Tijdens schooltijden werk ik op kantoor, buiten schooltijden ben ik thuis bij de kids. Zodra thee en koek op zijn en ze buiten willen spelen duikt mama weer achter haar PC om daar tegen kooktijd uit te komen en een lekkere maaltijd te bereiden. Na het eten, knuffelen en spelen met de kids gaan we langzaam richting boven om te slapen. Behalve in de vakanties en weekenden natuurlijk, dan mogen ze ‘zelf kiezen’ hoe laat ze naar bed gaan, ze slapen dan ’s ochtends uit (heerlijk, ook voor mama). Als ze op bed liggen begint meestal mijn derde deel van de werkdag. Regelmatig ga ik dan eerst even een half uur hardlopen om mijn hoofd leeg te maken voor ik weer in mijn laptop duik. De ene dag stop ik vroeg rond een uur of 11, maar vaak zit ik in een lekkere flow en werk ik langer door. Mijn bedtijd varieert dus tussen middernacht en een uur of 5.
Het klinkt zwaar, maar zo voelt het helemaal niet. Ik doe wat ik leuk vind en dat geeft zoveel energie! Tja, als je hobby je werk wordt hoef je nooit meer te werken.

Heb je groene vingers?

Nogal! Ze worden zelfs letterlijk niet eens meer schoon… In mijn tuin vind je niet alleen een heel arsenaal aan kruiden voor in mijn thee en in het eten, sinds we iets landelijker wonen hebben we ook de ruimte voor een heuse moestuin! Om maar even te illustreren: ons boerderijtje zijn we nog aan het verbouwen en we wonen nu tijdelijk in de schuur, maar zo druk als we daarmee zijn: de kruidentuin had ik al klaar voor we de schuur in trokken!

Niet alleen ik geniet van in de tuin wroeten, vooral onze derde, Sep van 5, vindt het geweldig. Overal in de tuin vind ik aardappelplanten (hij kwam erachter dat als je één aardappel in de grond steekt er gemiddeld 11 na een tijdje voor terugkomen) en laatst was hij helemaal blij met zijn tomatenplant welke ik in de nieuwe aanbouw vond. Kijk, wat grappig, er groeit hier een tomatenplant! ‘Ja, tuurlijk mam!’ Zei Sep, ‘ik heb de zaadjes uit een tomaat gehaald en daar gepoot’. Heerlijk om de kids tussen het groen, de geiten, kippen en konijnen te zien opgroeien!

Wat voor eetgewoontes heb je?

Wij eten overwegend vegetarisch om verschillende redenen. We denken dat zoveel vlees niet nodig én gezond is voor je lijf. Daarnaast is het milieubewuster om wat minder vaak vlees te eten en willen we ook onze kinderen bewust maken van wat ze in hun mond stoppen. Nee, dat komt niet uit de diepvries (nou ja, even misschien), dan komt van een KOE. En dan het liefst wel een koe die een wat beter leven heeft gehad. We eten ongeveer 5 dagen in de week vegetarisch, en een keer vis en vlees. Verder uiteraard veel groente en fruit, en zoeken we altijd weer naar gezondere alternatieven in plaats van E-nummers, suikers, zuivel en andere zaken. Dat ze bewust zijn blijkt uit het feit dat ze bij snoep op de achterkant van de verpakking kijken en roepen: Mam, E120, kleurstof van de rode luis! Dat hoef ik niet hoor!

Potjes eten zijn er bij ons niet ingekomen, ik vond ze zelf niet smaken en kon de link tussen de smaak en de foto van de groente op het etiket nooit leggen. Dat wat ik zelf niet wil eten geef ik al helemaal mijn kinderen niet! Stukjes eten van Stefan Kleintjes (Eten voor de Kleintjes) past meer bij ons. Verder moet ik eerlijkheidshalve toegeven totaal verslingerd te zijn aan drop en chocola. Tja, welke vrouw niet?

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

In één keer de wereld verbeteren is een utopie. Ik blijf dicht bij mezelf en doe het in kleine stapjes. Eerst alleen, dan met mijn omgeving en ik zie en merk dat het enthousiasme zich verspreid als de kringen van een kiezel in het water. We hebben al een speciale organic lijn, maar niet alleen onze stof daarvan is eco. Onze visie is eco.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

We zijn met iets heel eco’s bezig op het gebied van draagdoeken. Ik hou nog even voor me wat precies, maar ik ben er super enthousiast over. Er komt een verandering aan, dus hou ons in de gaten!

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Joh, bestaat die? Miss Ecomama?! Think big, act small: heb een doel voor ogen hoe jij de wereld het liefst zou willen zien en kijk hoe jij daar concreet en met kleine beetjes in je dagelijkse leven direct aan kan bijdragen. En kinderen kopiëren: wanneer papa en mama iets doen en hun argumenten daarbij vertellen, zal een kind vaak in de voetsporen treden. En hoe meer bewuste mensen op de wereld hoe beter! Onze kids zijn onze toekomst, dus laten we ze het goede voorbeeld geven.

Is it easy being green?

Voor mij wel…ik adem het. Ik weet niet beter en kan niet anders.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Als je bezig bent met over eco na te denken, ben je waarschijnlijk al best eco, je interesse ligt er niet voor niets! Spread the word en vertel andere moeders er ook over!

Welke shop of adresje op www.ecoweetjes.nl vind je het allerleukste?

Tja, ik ben een weegschaal, kan niet kiezen en heb er meer!
Geef een boompje omdat ik helemaal dol ben op bomen!
The Kitchen Garden Shop. Tja, dat speekt voor
zich. Ik wil er een handige kruidenschaar gaan bestellen.
Nukuhiva Omdat ik hou van eco, maar er wel HIP en TRENDY erbij wil lopen!

Favoriete recept

Hmmmmmmmmm, das een lastige! Mijn dochter van 10, Nouk, heeft vanavond een heel lekker recept gemaakt: Spinazie-prei pasta met sojaroom, lente-uitjes en fetakaas. En flink wat peper! Ook haar groentetaarten zijn altijd errug lekker! Maar een lekker biefstukje met jus en brood op zijn tijd gaat er ook wel in. Okay, ik zei al dat het lastig kiezen werd, dus hier ook nog even mijn bleekselderijsalade:

  • bleekselderij
  • verse ananas (en uitleksap)
  • appels
  • rozijnen
  • walnoten
  • sojaroom of kwark

Alles snijden, door elkaar husselen en genieten maar van deze gezonden groente!

Wil jij ook in de Viva Mama! rubriek? Schroom dan niet en mail ons!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies