Viva la Mama! Maaike

Viva la Mama! Maaike Friday January 25, 2013

Maaike is gek op haar fiets en deelt haar gouden eierkooktip!

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen!

Vertel! Wie ben je?

Ik ben Maaike Bonnier. Mama van twee lieve kindjes, Fenna van 6 en Tijn van 4. Samen met Robin wonen wij in het prachtige Dordrecht. Drie dagen per week ben ik te vinden in Juffrouw Pollewop met Mette. Juffrouw Pollewop, is een winkel/webshop die is ontstaan uit een passie voor mooi en eerlijk speelgoed. Bijna ons gehele assortiment is gemaakt van natuurlijke materialen. Ook geven we originele kinderfeestjes, poppencursussen en workshops. Op de eerste zaterdag van de maand is het altijd feest, dan mogen kinderen en ouders samen komen knutselen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Zomaar een doordeweekse dag begint met een gezellig ontbijtje met de kinderen. Bij weer of geen weer stappen we op de fiets naar school, ik vind dat er geen slecht weer bestaat, je kunt je wel slecht kleden voor het weer.. Als de kindjes op school zijn ga ik naar de winkel. Hier drink ik als eerste een kopje koffie en beantwoord de mail. Dan begint het inpakken van de bestellingen en tussendoor help ik de klanten. Aan het eind van de dag fiets ik weer naar huis en eten we gezellig met zijn viertjes. Dan volgt er een badritueel en lezen we een boekje in bed.

Heb je groene vingers?

Uhm, ik denk altijd van wel… Alhoewel onze tuin alleen nog maar druiven heeft opgeleverd..Ooit wil ik graag een boerderijtje hebben met een stukje land waar ik dan ons eigen eten ga verbouwen. Bij Juffrouw Pollewop verzorg ik, zodra ik de lentekriebels krijg, de plantjes. Die hang ik dan in bakken bij de ingang. Dat lukt me altijd goed!

Wat voor eetgewoontes heb je?

Mijn vriend is van huis uit vegetariër. Toen er kindjes kwamen hebben we samen besloten om ze vegetarisch op te voeden. Om het voor de kinders duidelijk te houden ben ik begonnen met thuis geen vlees te eten en gaandeweg ben ik helemaal gestopt met het eten van vlees. We krijgen geregeld vragen waarom we geen vlees eten. De hoofdreden is dat we het geen fijn idee vinden om dieren op te eten.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Mijn fiets is mijn maatje, ik doe zoveel mogelijk op de fiets! Ik hang mijn was op op een droogrek, eet vegetarisch en zorg dat ik al mijn keuzes in ieder geval vanuit een bewuste gedachte maak.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Ik let nu bij het boodschappen doen goed op waar het vandaan komt. Dus druiven in de zomer en spruiten in de winter. Graag zou ik al mijn boodschappen biologisch doen, dit lukt steeds beter, ook omdat supermarkten hier nu beter op inspringen en alles betaalbaarder wordt! Dit zou wat mij betreft nog wel meer mogen. Goed voedsel moet toegankelijker en betaalbaarder worden.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Dat iedereen bij de aanschaf van spullen zich bedenkt hoe het gemaakt is en waar het vandaan komt, zeker als het heel erg goedkoop is..Zo verkopen wij bij Juffrouw Pollewop alleen maar speelgoed waarvan we weten dat er geen kinderhandjes aan hebben gezeten. Ook ben ik erg voorstander van hergebruik van spullen. Dat we, voordat we iets weggooien bedenken: Kan ik er iemand anders blij mee maken? Vanuit die gedachte organiseert Juffrouw Pollewop twee keer per jaar een kledingruilbeurs. Je levert de kleding in die je kind niet meer aankan en neemt mee wat je kan gebruiken. Door elkaar en voor elkaar! Dat is nog eens duurzaam!

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Ik heb een gouden eierkooktip! Ik stop de eieren in de pan met water, Laat ze dan koken en haal de eieren van het vuur. Laat ze dan nog 8 minuutjes in het water zitten, even laten schrikken et voila! Scheelt weer gas en energie!

Welk weetje op Ecoweetjes vind je het leukst?

Maak je eigen vilten hartjes. Ik vind het altijd zo leuk als doodgewone spulletjes een tweede, originele functie krijgen! Zo heb ik al verschillende leuke vilten ijsblok en koekvormpjes gemaakt.

Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Op mijn nachtkastje ligt nu het boek De laatste sterft van Tess Gerritsen. Oh wat een heerlijk boek weer. Je wordt echt helemaal in het verhaal getrokken…Fijn is het om op deze manier je even in je eigen wereldje terug te kunnen trekken.

Favoriete recept

Dat is geen moeilijk recept, wel een echt geniet recept! Op zaterdag met de kindertjes zelf pizza maken. We beginnen met het maken van deeg, dan gaan er allemaal lekkere dingetjes op die (nog) in de koelkast liggen. Lekkere restjes wegwerkmethode en gegarandeerd een feestje om op te eten!
Eet smakelijk!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies