Viva la Mama! Musetta

Viva la Mama! Musetta Tuesday May 18, 2010

In de rubriek Viva Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel!
Wie ben je, waar woon je, hoe, met wie (etc)?

Ik ben Musetta, 27 jaar en woon samen met mijn man in Den Haag met onze 3 kinderen. Nura, in juli wordt ze vier, Julyan, 2 jaar en Taegan van 1 maand oud.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Momenteel ben ik herstellend van een heftige operatie, maar normaal gesproken staan de kinderen tussen 6.00 en 7.00 aan ons bed. Wij draaien ons dan nog een keertje om en de kinderen gaan beneden wat spelen. Als ze honger krijgen dan komen ze ons ophalen. Drie dagen in de week komt onze gastouder om 8.00u bij ons en zorgt vanaf dat moment voor de kinderen. Ik ga dan douchen en aan het werk. Ik werk in de woonkamer, terwijl de kinderen om me heen spelen. Ze zijn dus lekker dichtbij, maar voor alle speel-, eet en drinkvragen is er de gastouder aanwezig. Om 14.00 gaat de gastouder naar huis en neem ik het weer over. Aan het eind van de middag komt mijn man thuis en wordt er gekookt door hem of mij. We eten gezamenlijk en daarna gaan de kinderen in bad en na een verhaal, naar bed. In de avond zijn mijn man en ik vaak beiden achter de laptop bezig. Met werk, twitter, emailcontact. Of we kijken tv of lezen een boek.

Heb je groene vingers?

Nee, totaal niet. Ik ben helemaal niet iemand die het leuk vind om met de handen in de modder te gaan. Mijn man gelukkig wel, dus die doet samen met de kinderen al de groene vingers dingen.

Wat voor eetgewoontes heb je?

We eten eigenlijk heel gewoon en doorsnee. We houden van lekkere, pure dingen. We koken vrijwel altijd met echte ingrediënten, we halen weinig uit potjes, pakjes en zakjes. Onze kinderen eten vanaf 6 maanden ‘met de pot
mee’. Dat wil zeggen, volgens het voedselintroductieschema en alles aangeboden in hele stukken. De Rapley Methode.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Ik hou het vooral realistisch. We doen niet alles eco of bio. Daar waar de keuze is, met goede alternatieven, kiezen wij voor de eco variant. Maar we wegen comfort, milieu en kosten telkens af. Dat resulteert erin dat wij niet
alles eco doen. We houden het realistisch dus, maar zoeken wel naar zo eco mogelijk.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Ik zou graag alle kleding eco willen kunnen kopen. Voor de kinderen lukt dat steeds meer, maar voor onszelf is het bijzonder moeilijk. De keuze is zeer beperkt en de prijzen erg hoog.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Ik zou willen dat iedereen op een realistische manier aan eco zou doen. Niet alles, maar wel daar waar je kan. Er is zoveel meer mogelijk tegen weinig extra kosten en zonder in te leveren op comfort. De meeste mensen weten dat
niet en dat is een gemiste kans.

Is it easy being green?

Ja en nee. Als je weet waar je het moet zoeken dan is het op sommige vlakken gemakkelijk om green te zijn. Bijvoorbeeld kinderkleding. Maar op veel andere vlakken lijkt het alsof je constant moet inleveren op comfort of veel
extra moet betalen. Dat is jammer en maakt het moelijker.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Kijk eens rond op internet. Als je eco zoekt, dan is het via internet veel bereikbaarder dan in de stad. In elke tak van eco is online wel een shop te vinden en het is eco om online te bestellen: je hoeft er niet heen te rijden, parkeren, files etc. De TNT die bij je bezorgd rijdt de rondes toch, dus een pakje meer is weinig extra co2 uitstoot.

Favoriete recept:

Op een zomerse dag een lekkere Tagliatelle met pijnboompitjes in olijfolie en verse peterselie. Met wat parmazaanse kaas erover. Heerlijk licht en zomers!

Meer informatie lezen over de Rapley methode?
Lees de guidelines (.pdf) van Gill Rapley.

Wil jij ook in de Viva Mama! rubriek? Schroom dan niet en mail ons!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies