Viva la Mama! Petra

Viva la Mama! Petra Friday January 20, 2012

Naast mama is Petra ook eigenaresse van een winkel en organisator van de Ouders Natuurlijk! beurs

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel! Wie ben je?

Ik ben Petra Mengerink, 31 jaar en mama van 3 meiden in de leeftijd van 2 -7 jaar. We wonen in het oosten van het land.

Hoe ziet jouw dag eruit?

We proberen op tijd op te staan zodat de oudste twee op tijd op school zijn. Dat op tijd op school zijn is niet ons sterkste punt… Als de oudste twee op school zijn ga ik met dreumes naar huis of naar mijn winkel. Ik heb een (web)winkel: NatureBabies. Als de meiden op school zijn ben ik bezig met de website, pakketjes klaarmaken of met de organisatie van de Ouders Natuurlijk! Beurs. Net na de middag ga ik de oudste twee weer van school halen en dan is de middag weer druk met de meiden naar sporten brengen of naar vriendjes en vriendinnetjes. We komen de dag wel door!

Heb je groene vingers?

Nog niet! We hebben een grote tuin en ik wil heel graag een moestuin beginnen maar moet nog even de moed vinden om te beginnen. Overal staan bomen en planten en om de grond goed te krijgen zodat er een moestuin kan komen is nogal veel werk.

Wat voor eetgewoontes heb je?

We hebben niet echt bijzondere eetgewoonten. We eten redelijk vaak aardappels met groenten, pasta of rijst. We eten zelden vlees, eigenlijk
niet heel erg bewust maar gewoon omdat ik het niet lekker vind. De kinderen zijn er ook niet echt weg van. Maar als we eens wat eten dan is
het wel biologisch vlees of vegetarisch.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

We letten in huis goed op, de verwarming staat niet te hoog en we zetten hem ‘s avonds op tijd lager. We gebruiken eco schoonmaakproducten en proberen ook het waterverbruik zo laag mogelijk te houden.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Ik zou dus een moestuin willen en ik wil de auto minder gebruiken. De meiden gaan 8 km verderop naar school dus de auto pakken we veel. In de lente en zomer fietsen wel wel regelmatig naar school maar dat willen we vaker gaan doen. En ik zou willen dat er in de supermarkten nog meer bio-producten kwamen zodat het nog eenvoudiger is om deze aan te schaffen. En de prijzen liggen dan hopelijk lager zodat het ook betaalbaar blijft.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Dat alle producten Fair Trade geproduceerd worden en de makers dus goed en eerlijk behandeld worden. En omdat iedereen Fair Trade koopt en ook biologisch de prijzen lager worden en het voor iedereen betaalbaar wordt!

Is it easy being green?

Nee, niet altijd. Sommige dingen zijn gewoon te duur maar gewoon goed blijven opletten en je best doen.

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Nee, die gouden tip zou ik ook graag krijgen!

Welk weetje op www.ecoweetjes.nl vind jij het allerleukste en waarom?

Ik vind er zoveel leuk maar die van de milieuvriendelijke cadeauverpakkingen verdiend mijn stem. Waarom zou je altijd nieuw papier kopen
terwijl zo zoveel nog in huis hebt dat te gebruiken is. Ik hergebruik in de winkel ook altijd alle dozen en het vulmateriaal. Het is allemaal nog goed dus waarom zou je nieuwe kopen.

Favoriete recept

Ik heb niet echt een favoriet recept maar wat we erg lekker vinden is tijdens feestdagen: bladerdeeg gevuld met biologische gehakt, champignons, uien en kruidenkaas. De gehakt even rullen en de groenten erdoor. Dan de gehakt in een doormidden gesneden plakje bladerdeeg doen. Kruidenkaas erbij en dicht vouwen. Dan even in de over en klaar. Heerlijk!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies