Viva la Mama! Sharon

Viva la Mama! Sharon Thursday July 26, 2012

Sharon weet veel van voeding en kookt samen met haar dochter van acht maanden.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen! Sharon eet heel bewust lokaal en gezond.

Vertel! Wie ben je?

Hoi! Ik ben Sharon Numan, bijna 27 jaar en woon in Almere samen met mijn man en onze dochter Keela, die alweer 8 maanden oud is. Naast het zorgen voor Keela heb ik een blog over voeding/gezondheid Voedzo. Voedzo is ontstaan uit mijn ontdekking dat je dankzij gezonde, verantwoorde voeding heel veel kwalen ‘weg kunt eten’, waardoor je veel energieker en gezonder bent!

Hoe ziet jouw dag eruit?

Overdag ben ik mama, dus ik wandel, fiets en speel erop los. Soms doen Keela en ik samen iets voor Voedzo, bijvoorbeeld samen koken, bakken of ingrediënten halen voor een nieuw recept. (Keela kijkt en geeft instructies, ik voer ze uit) Tijdens de dutjes en ’s avonds werk ik verder aan Voedzo, maar ik kijk ook graag een film samen met mijn man, of we kletsen bij vrienden.

Heb je groene vingers?

Nee! Ik wil ze heel graag hebben en elk jaar probeer ik het weer. Ik wil graag mijn eigen kruiden en groenten in de tuin, maar steeds koop ik ze als voeding voor de slakken en bladluisjes in de buurt. Mijn man overtuigt me dat ik het elke dag een beetje bij moet houden als mijn vingers groener wil maken, maar ik vergeet het steeds. Zal het er ooit van komen?

Wat voor eetgewoontes heb je?

Hou je vast, dit is mijn gebied! Ik eet biologisch, suikervrij, zuivelvrij, meestal tarwevrij en vaak ook glutenvrij. Verder ontdek ik alle superfoods en probeer ik minimaal 50% rawfood te eten. Ik voel me er heel goed bij en hoop anderen ermee te inspireren (die zich misschien niet zo goed voelen).

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Mijn voeding natuurlijk, biologisch en uit mijn eigen streek. Niet alleen stimuleer je zo de plaatselijke boeren en bedrijfjes, ook is het veel gezonder! Hoe minder km je producten afleggen, hoe groener (milieu) en hoe verser (gezondheid) het is!

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Natuurlijk ben ik ook op andere gebieden milieubewust, met wassen, koken, verwarmen. Wat is wel beter eco kan doen, is afval scheiden. Ik doe het wel, maar ben een tijdje afval-scheiden-moe geweest. In Almere heeft iedereen een mega-kliko voor plastic materiaal. Dat is heel groen en vooruitstrevend, maar wij hebben nauwelijks plastic materiaal (voordeel van boerenmarkten). Ik negeerde die mega-kliko een klein beetje, maar nu probeer ik het beter op te pakken en plastic netjes in die mega-kliko te gooien.

Is it easy being green?

Ja hoor, geen probleem. Kwestie van keuzes maken, je leven wordt er niet moeilijker op. Soms hebben mensen commentaar op mijn manier van eten, maar dat maakt me niet zoveel meer uit. Mijn ervaring telt zwaarder dan de mening van anderen

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Meer eerlijkheid van fabrikanten, meer verlangen om ‘goed voedsel’ te maken, ipv goed geld, fair trade, minder voedselkilometers en meer lokaal!

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Beetje minder supermarkt, beetje meer lokaal! Wist je dat het vlees in de supermarkt soms bevroren wordt vervoerd vanuit Indonesië naar Nederland? Kies voor Nederlandse producten, nog beter: uit je eigen streek! Minder kilometers, betere handhaving van wetgeving, verser, lekkerder en gezonder.

Welk weetje op Ecoweetjes vind je het leukst?

De tefalpan! Ik was hier net mee bezig en op zoek, dit weetje bespaart me een zoektocht.

Favoriete recept

Ik hou van chocolade. Dit recept voor zelfgemaakte chocolade maak ik regelmatig en het blijft niet lang in de diepvries!

Ingrediënten: 4 el kokosolie, 2 el cacao (rauw of gewone), 100 gram biologische crunchy muesli, 125 gram gehakte dadels, 25 druppels vloeibare stevia (of 2-3 el biologische honing)

Bereidingswijze: smelt de kokosolie (dit kun je doen door de kokosolie in een glas te doen en het glas in een bak met warm water te zetten) – meng alle ingrediënten met elkaar – schep de chocolade in papieren muffinvormpjes – zet de chocolade een half uurtje in de vriezer (en bewaar het hier ook in).

Eet smakelijk!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies