Viva la Mama! Stephanie

Viva la Mama! Stephanie Thursday July 22, 2010

In de rubriek Viva Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

In de rubriek Viva la Mama! beantwoordt elke keer een mama met een ‘eco-hart’ vragen over koetjes, kalfjes en andere mama dingen.

Vertel!
Wie ben je, waar woon je, hoe, met wie (etc)?

Ik ben Stephanie 29 Jaar en ik woon samen met Dino, Jayden en Indy in Haarlem.
Sinds kort hebben wij een huis met een tuin waar wij erg van genieten.
Allerlei soorten groenten en kruiden groeien al in onze tuin, het is echt geweldig om te weten dat wat je eet uit je eigen tuintje komt.
Ik zorg voor de kinderen en ik ben draagdoekconsulente www.samendragen.nl wat heerlijk te combineren is aangezien ik zelf mijn tijd hierin kan bepalen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke dag word ik wakker met de kinderen aan mijn zij. Jayden aan de ene kant en Indy aan de andere kant, wij geloven in het samenslapen en daardoor worden wij heel ontspannen en gezellig wakker.
Nadat Indy haar ochtendvoeding heeft gehad staan wij op en ontbijten wij altijd uitgebreid. De hele dag ben ik met de kinderen bezig en dat vult mijn hart. Ik zorg dat ik alleen hoef te werken als Dino thuis is zodat de zorg voor de kinderen niet uit handen gegeven hoeft te worden. Elke donderdag gaan wij naar de landwinkel en op de vrijdag naar de biologische markt.

Heb je groene vingers?

Ik begin steeds meer groene vingers te krijgen sinds wij een tuin hebben. Ik merk dat ik er steeds verder in ga. Ik vind het echt heerlijk om in de avond als de kinderen slapen in de tuin te werken. Heerlijk met mijn handen in de aarde zodat ik zelf ook kan aarden. Ik kom dan helemaal tot rust en kan er de volgende dag weer tegen aan.

Wat voor eetgewoontes heb je?

Wij eten alleen maar biologisch, een supermarkt heb ik eigenlijk al een tijd niet meer bezocht. Wij eten geen e-nummers geen suiker en niks kunstmatig.
Ik maak alles zelf en geniet daar ook van. Mede door de allergie van mijn kinderen en van mijzelf ben ik mij toen gaan verdiepen in het eten en ben ik behoorlijk geschrokken van alle ingrediënten. Wij voelen ons veel gezonder en staan meer in onze kracht sinds ons voedselpatroon is veranderd.

Wat is jouw sterkste ‘eco-power’?

Toch de omgang met onze kinderen, ik geloof in het zo natuurlijk omgaan met elkaar waaronder het dragen van onze kinderen. Wat ons dus ook volgers maakt van het natuurlijk ouderschap.
Mijn zoon van vier heeft af en toe nog steeds de behoefte om gedragen te worden in de draagdoek. Maar alles qua huidverzorging van de kinderen ook. Ik geloof niet alleen dat mijn kinderen zijn wat wij ze te eten geven maar ook hoe er met ze word omgegaan en hoe ze verzorgd worden.

Wat zou je nog graag meer eco willen doen?

Ik gebruik op dit moment ecoluiers en dit blijft eigenlijk aan mij knagen. Ik wil dit anders gaan doen en daarom ben ik mij aan het verdiepen in de wasbare luiers. Dit staat dus bovenaan mijn lijstje om te veranderen.

Als jij ‘Miss Ecomama’ zou zijn, wat zou je willen veranderen in de wereld?

Dan zou ik het willen omdraaien, ongezond eten duurder maken dan gezond eten. Zodat biologisch eten voor iedereen financieel mogelijk word.

Is it easy being green?

Het is makkelijker dan de meeste mensen denken en ik zeg dus volmondig JA!

Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje meer eco te maken?

Kijk naar je eigen kinderen wat zou je die het liefst willen geven als je er zelf niet meer bent? Toch geen vervuilde aarde?

Favoriete recept:

Koolrabisoep.

Ui
Knoflook
Koolrabi 600 gram
2 Blokjes Hugli bouillon
Geiten crème fraîche
water
laurierblad
citroenmelisse

Snij de ui en knoflook in stukjes. Bak ze in de pan maar laat het niet verkleuren. Maak ondertussen de koolrabi schoon en snij deze in stukken. Bak de koolrabi even mee en doe het water erbij totdat de koolrabi ondergedompeld is. Bouillonblokjes, citroenmelisse, laurierblad en de crème fraîche erbij en ongeveer een half uur zachtjes laten koken. Pureer alles en je hebt heerlijke soep. Ik haal trouwens voor het pureren wel altijd de laurierblad er uit.
Eet smakelijk!

Wil je meer weten over Attachment Parenting oftewel Natuurlijk Ouderschap? Kijk dan eens op deze website: Natuurlijkouderschap.org

Wil jij ook in de Viva Mama! rubriek? Schroom dan niet en mail ons!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies