5 beste koffiebekers to go!

5 beste koffiebekers to go! Tuesday December 9, 2014

Hoe logisch is het om je eigen beker mee te nemen? Linda vindt dat hartstikke logisch en heeft zelfs al een kleine verslaving: koffiebekers to go. Die zijn extra voordelig omdat je korting krijgt bij Starbucks. Het begin is er, maar… Tijd voor een revolutie!

De laatste tijd valt het me steeds meer op dat de hippe koffietentjes als paddenstoelen uit de grond schieten hier in Amsterdam. Dat zal in andere steden en plaatsen in het land niet anders zijn. En dat is heerlijk, want als je van koffie houdt is het echt genieten van een lekkere verse espresso, latte macchiato of gewoon een bakkie leut. Lekker knus in het koffietentje zitten, of ‘to go’ zoals je dat ook steeds vaker ziet. Maar er is wel een groot nadeel aan deze trend. Afval. Want al die bekers met deksel gaan na het drinken meteen de prullenbak in. En dat is zonde. In menig bedrijf is de plastic beker na flink actievoeren uitgebannen, maar nu lijken we weer van vooraf aan te moeten beginnen met deze koffietentjes. Hoe los je dat op? Eigenlijk heel simpel. Neem je eigen beker mee als je regelmatig onderweg koffie haalt. Ook als je met je kind(eren) ergens naartoe gaat, stop een geschikte beker in je tas.

Korting als je je eigen beker meeneemt

Starbucks heeft al een hele goede stap gezet door korting te geven als je je eigen beker meeneemt. Ook verkopen zij allerlei bekers, met een hoog must-have gehalte. Wellicht kun je aan je eigen favoriete koffietentje vragen of ze ook van plan zijn korting te geven als je je eigen beker meeneemt.

De top 5 van leuke meeneembekers

Omdat er zoveel leuke bekers zijn om uit te kiezen is hier onze top 3 favoriete meeneembekers:

1. Contigo Thermosbeker

herbruikbare koffiebeker test review contigo ervaringen

Deze thermosbeker van Contigo is echt geweldig als je je koffie wat langer warm wilt houden (en hij blijft ook echt behoorlijk lang warm). Dus ook ideaal als je liever je eigen koffie meeneemt van huis. Echt lekdicht, wat voor de knoeiers onder ons wel fijn is.

2. KeepCup

keepcup herbuikbare koffiebeker test

Een makkelijke, lichte beker in talloze kleuren en verschillende maten. Zeer geschikt om ‘voor de zekerheid’ altijd in je tas te stoppen.

3. Jococup

joco cup koffiebekers to go test

De Jococup is een handige beker en door zijn mooie ontwerp ook een aandachtstrekker op de werkplek! Hij is van stevig glas en zal niet zomaar in honderd stukjes vallen, maar op de een of andere manier is hij voor coffee on the go iets minder aantrekkelijk.

4. Blond Amsterdam koffiebeker to go

koffiebeker to go

Deze is gewoon erg leuk. Als je van Blond houdt mag deze to go Therapy van Blond Amsterdam echt niet ontbreken!

5. Zuperzozial

zuperzozial herbruikbare koffiebeker meenemen test

De koffiebeker to go van Zuperzozial is stijlvol en comfortabel door het extreem lichte gewicht. Bamboe is zo’n bijzonder materiaal! Het is oersterk en toch licht waardoor de beker makkelijk mee te nemen is en een fijne ‘feel’ heeft.

Over revolutionaire koffie gesproken…

Kennen jullie allemaal Moyee Coffee al? Dit koffiemerk wil de koffiewereld op zijn kop zetten.

Doe mee aan deze revolutie!

Natuurlijk is het onze bedoeling zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken hiervoor, dus hebben we voor de mensen op Twitter de #koffietogo in het leven geroepen. Maak een selfie van jezelf met je favoriete beker koffielocatie. Tag je @ecomamanl dan zien wij hem ook!

Welke beker heb jij?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies