5 lekkere zelf-maak tips voor gezonde(re) baksels

5 lekkere zelf-maak tips voor gezonde(re) baksels Tuesday April 25, 2017

Lekker, vakantie! Maar met dit treurige weer zitten we veel meer binnen dan leuk is. Omdat Linda en Emma graag bakken (en eten), hierbij 5 lekkere zelf-maak tips voor gezonde(re) baksels.

Is er deze vakantie een logeerpartij gepland bij opa, oma, tante, oom of de buuf? Geef dan een pakketje ingrediënten met recept mee aan de bakgrage oppas voor een leuke en lekkere binnen activiteit.
Let op, je kunt natuurlijk de recepten ook aanpassen naar smaak; neem bijvoorbeeld natuurlijk gezoete cranberry’s en/of gebruik biologische ingrediënten.

gezond bakken met kinderen
1. Popcorn van Oh My Foodness

Popcorn staat absoluut op nummer 1 bij ons. Waarom? Omdat het goedkoop, makkelijk en snel is. En magisch om te zien hoe ze ‘poppen’ (glazen deksel is geweldig als je het samen maakt). Het enige wat je in huis hoeft te halen is een zakje maïs voor popcorn. Niet die voor de magnetron, maar maïskorrels. En dat is in (bijna?) elke supermarkt te vinden, bij ons bij de andere gedroogde bonen of bij de Surinaams/ Indiase producten.

Maak klaar volgens de aanwijzingen op het zakje. Strooi er vervolgens een topping naar keuze op; zout, poedersuiker of alleen wat kaneel. Liever creatiever? Probeer dan eens eens van de recepten van Oh My Foodness. Ook lekker voor op de bank als de kinderen in bed liggen. Wat dacht je van de boter citroen popcorn met rozemarijn?

2. Banaan-havermout-cranberry snacks van Laura’s Bakery

Ook deze staat hoog in ons favorieten lijstje. Laura bakt op haar blog de sterren van de hemel en haar boek is een van mijn basisboeken voor lekkere baksels.

Deze snacks zijn makkelijk, leuk om samen te maken en o zo lekker. Koekjes wil ik ze niet noemen, want ze blijven zacht. Maar geloof me, als ze eenmaal gebakken zijn blijven ze niet lang liggen hier. Zowel dochter als man als ik zelf snoepen hier graag van.

3. Granola a la Francesca kookt

Granola is eigenlijk een mooi woord voor gebakken, krokante muesli. Niet die hele zoete uit de winkel, maar maak een variant naar smaak. Eet het op de pap, de yoghurt of graai een hapje tussendoor als je trek hebt. (terwijl ik dit schrijf grijpt deugniet een handje zojuist gebakken granola van de bakplaat). Ook leuk om kado te geven in een leuk glazen potje, bijvoorbeeld voor mams of oma op moederdag, of voor de juf of meester aan het eind van het schooljaar.

4. Dadel-kruidcake van My Taste

Alles wordt lekkerder met een lepeltje koek- en speculaaskruiden lijkt wel. Nou ja, bijna alles. Maar in dit recept zijn de kruiden een echte smaakmaker. De cake smaakt een klein beetje als ontbijtkoek, maar dan zonder alle geraffineerde suikers. Een tip: mix een handje grof gehakte walnoten (of andere noten) door het beslag voor een lekkere ‘bite’.

gezond bakken met kinderen

5. Mueslirepen van Chicks Love Food

Als je op google zoekt naar ‘recept mueslirepen’ krijg je meer hits dan je ooit kan uitproberen. Zelfgemaakte snickers- of bountyrepen, dadel-pindakaas sport repen, wel of niet in de oven, met abrikozen, rozijnen, noten, havermout, chocolade, de mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat ik laatst thuiskwam met een bak heerlijke aardbeien, koos ik voor deze haverrepen met aardbei.

gezond bakken met kinderen

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies