Boekreview: Menu’s voor elk seizoen

Boekreview: Menu’s voor elk seizoen Sunday May 20, 2012

Een kookkalender op je aanrecht. In elk seizoen andere gerechten.

Het verschepen van grote hoeveelheden bananen, tomaten en andere groenten en fruit is natuurlijk niet zo ecologisch verantwoord. Mijn ouders kochten alles in de supermarkt, dus ik weet niet beter als dat je het hele jaar door tomaten en druiven kunt eten. Ik wist niet beter. Nu ik redelijk op de hoogte ben van wanneer je wat zou moeten eten moet ik nog mijn kookkunsten daar op aanpassen. Cecile Thijssen schreef het boek ‘Menu’s voor elk seizoen‘.

[poll id=”12″]

Geen boek maar een receptenstandaard

Eigenlijk is het geen boek, maar een soort receptenstandaard. Ze noemt het zelf een kalender en omdat het ingedeeld is op lente-, zomer-, herfst- en wintergerechten is dat ook een geschikte naam. Erg handig terwijl je aan het koken bent, want je kunt het betreffende recept dus op het aanrecht zetten zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Ik vind het eigenlijk vooral een geschikt cadeau.

Menuutje

In elk seizoen staan meerdere voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart. Je kunt dus je eigen menuutje samenstellen. Er staan vlees-, vis- en vegagerechten in dus je kunt alle kanten op. In de kookkalender staan maar liefst 72 recepten (vooral de toetjesliefhebbers komen aan hun trekken).

Koude avocadosoep

Wat een gouden tip staat er bij het recept voor avocadosoep. Als je een halve avocado over hebt of je wilt een avocadogerecht bewaren doe dan altijd de pit er weer in. Samen met een beetje citroensap zorgt de pit er dan voor dat het gerecht niet bruin wordt! Zo staat er trouwens bij elk gerecht een tip of informatiestukje.

YouBeDo!

Ecomama is fan van YouBeDo, de online boekenwinkel. Ze hebben dezelfde boekenprijzen, titels en verzendkosten/ retour regeling als andere grote online boekenwinkels.

Plus… van het aankoopbedrag gaat 10% naar een goed doel dat jij als klant zelf uitkiest. Deed elke winkel dat maar!

Makkelijk en toegankelijke gerechten

De kalender wordt opgesierd met leuke illustraties, maar er staan geen foto’s van de gerechten bij. Ingewikkeld zijn de gerechten niet. Zo staat bij het voorjaar een pittige tomatensoep als voorgerecht. En dat terwijl ik net had bedacht dat je tomaten het beste ‘s zomers kunt eten. Volgens de schrijfster zijn de tomaten uit blik ook geschikt voor dit gerecht, maar dat was eigenlijk net niet mijn bedoeling…

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies