Chef het samen met tomaat

Chef het samen met tomaat Thursday March 30, 2017

Met een dochter die bijna niks wil eten, maar wel gek is op tomaten, komt dit kookboek precies op het goed moment. Wat extra leuk is, ze mag helpen koken, want het Chef het samen met tomaat kookboek is helemaal gericht op (het samen koken met) kinderen. De keuken in dus. En de moestuin, want je leert ook hoe je zelf tomaten kunt kweken.

Gratis tomatenzaadjes

Wat is er leuker (en leerzamer) dan koken met zelf gekweekte groenten en fruit. Daarom lees je aan het eind van dit artikel hoe je het boek met een gratis zakje zaadjes kan kopen (actie tot 15 april 2017). In het boek ‘Chef het samen met tomaat‘ wordt stap voor stap, met foto’s, uitgelegd hoe jij samen met je kind(eren) de tomatenzaadjes tot mooie planten kunt kweken.

chef het samen met tomaat

Samen koken

Als je tomaten groot genoeg zijn om te eten, staan er in het boek leuke, makkelijke en afwisselende recepten om samen te koken. Bijvoorbeeld hoe je zelf zongedroogde tomaatjes kunt maken, een recept voor hipster shake ijsjes en een coole curry. Ook bij de recepten staan veel foto’s. Eigenlijk is het hele boek een kruising tussen een stripboek en een kookboek. Erg handig voor kinderen die willen leren koken. Wij maakten de Mexicaanse tortilla’s met een heel bijzonder geheim ingrediënt, namelijk een stukje chocola. Dochter Emma vond het maar gek, chocola bij de tortilla, maar het smaakte erg lekker.

Lekker leren

Er staat zoveel leuke, handige en nuttige informatie in dit boek, dat je tijdens het kweken en koken ook nog eens van alles leert. Wist je bijvoorbeeld dat er wel 10.000 soorten tomaten bestaan? Of dat tomaten oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika komen en daar tomatl heten?

chef het samen met tomaat

Zin om te kweken en koken?

Je kunt het boek bestellen door te mailen naar: laura@keetsmakelijk.nl
Vermeld erbij ‘Ecomama’, dan ontvang je het boek, een zakje zaadjes, een vrolijke set Chef het Samen ansichtkaarten voor 14,95. De verzending is gratis.

Let op, omdat het belangrijk is dat je de zaadjes voor half april zaait, loopt deze actie tot 15 april 2017. Daarna kun je uiteraard het boek blijven bestellen.

Deel je met ons je foto’s van het zaaien, de plantjes en het lekkers wat jullie ermee koken?

chef het samen met tomaat

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies