De kracht van bouillon!

De kracht van bouillon! Sunday December 11, 2016

Kan je gezondheid wel een boost gebruiken? Wil je een vervanger voor je 4-uur-dip-soep of hebben jouw darmen wat extra ondersteuning nodig? Denk dan eens aan bouillon! Bouillon? Ja, bouillon bevat ontzettend veel goede stoffen voor je botten, darmen en weerstand. Het handige is, je kan nu bouillon in kleine potjes voor je viezer kopen! Femke mocht Oerbouillon testen en kan zeggen, dat is zeker een krachtig elixer voor je gezondheid!

Lekkende-darm-syndroom

De kracht van bouillon is dat het stoffen bevat die goed zijn voor onder andere je botten en darmen, zoals collageen en mineralen zoals magnesium, calcium en kalium. Zo kunnen deze stoffen helpen om een lekkende darm te herstellen, iets waar veel mensen last van hebben (vaak zonder dat ze dit weten). Zo wordt lekkende darm-syndroom gelinkt aan onder andere allergieën, vermoeidheid, opgeblazen gevoel, hoofdpijn en depressieve klachten.

oerbouillon

Botontkalking

Collageen in bouillon is afkomstig van botten en gewrichten van dieren en kan helpen om je eigen bewegingsapparaat soepel en sterk te houden. In Nederland hebben ruim 850.000 mensen osteoporose (botontkalking) dus laten we allemaal zeker wat meer bouillon drinken!

Meukvrij

Oerbouillon bevat geen troep, maar aleen water, runderbotten & gewrichten, appelazijn, ui, wortel, prei, selderij, laurier en knoflook. Kortom: puur natuur, afkomstig van koeien die lekker buiten lopen en een goed leven hebben gehad (koeien van Boer Jeroen). Ik vond het even wennen, maar na een paar keer eigenlijk heel smaakvol. De potjes worden bevroren aangeleverd en één potje is voldoende voor een klein glaasje bouillon. Gewoon even goed verwarmen in een pannetje en klaar is je gezondheidsboost!

Wil jij ook deze handige flesjes in je vriezer, zeker een goed idee voor de wintermaanden… kijk dan even op de site van Oerbouillon voor meer (en online verkoop).

Over Gezond met Femke

femke elverdink gastblogsterIk ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank maken, tips om minder plastic te gebruiken, super gezonde lunchtrommels voor de kinderen maakt en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies