Easy Peasy Lunchbox

Easy Peasy Lunchbox Wednesday October 5, 2016

Sinds haar oudste dochter naar een school gaat met continurooster probeert Femke gevarieerde lunchbakjes mee te geven. Dat is soms een uitdaging met een kleuter die niet alles wil eten, maar gelukkig is er inspiratie genoeg in de vorm van een nieuw boek: ‘Easy Peasy Lunchbox’ van Claire van den Heuvel & Vera van Haren.

Als natuurvoedingsdeskundige ben ik natuurlijk veel bezig met het zo gezond mogelijk opvoeden van mijn kinderen. Mijn oudste dochter neemt sinds de zomervakantie trouw haar RVS-lunchbak mee naar school, gevuld met een boekweitwafel, desembroodje, rijstwafel of quinoacrackers. Ik ben blij dat ze dat al lust want het bananen-walnotenbrood en de banaan-cacaomuffins waren voor haar niet zo’n succes. Ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen maar heb soms ook even behoefte aan wat nieuwe ideeën en die staan volop in dit leuke boek!

easy peasy boek lunchbakjes

Easy lunchbakjes

Easy Peasy ken je misschien al van de eerdere kookboeken voor kleine kindjes en gezinnen. Dit maal vullen ze een heel boek met recepten voor 10-uurtjes en lunchbakjes. Ze gebruiken hiervoor prachtige lunchbots, thermosbekers en tiffins; rvs-lunchbakjes om het eten plastic vrij te vervoeren. Ik ben fan! Ze zijn duur, maar ontzettend handig, ze kunnen lang mee en het belangrijkste: ze bevatten geen chemicaliën!

Voorstanders van groente

Claire en Vera leggen in hun boek allereerst uit waar je op kan letten bij de hoeveelheden granen, eiwitten en vetten die je mee geeft naar school. Ze zijn niet per sé tegen brood, maar raden wel aan tarwe te vervangen door een ander graan. In hun boek kan je ook talloze alternatieven vinden voor brood: pita’s, zelfgemaakte -suikervrije- repen, quiches, eimuffins en ga zo maar door. Het belangrijkste is wel dat er meer dan voldoende groenten in het bakje zit. Daar moeten kinderen aan wennen, dat is zo, maar de aanhouder wint, hopen we…

easy peasy boek lunchbakjes
easy peasy boek lunchbakjes

Een leuk boek vol ideeën en lekkere recepten. Sommige kan ik niet gebruiken omdat wij in principe zuivelvrij eten, maar dan is een recept wel aan te passen. Zeker een tip voor de aankomende feestdagen of gewoon fijn om jezelf cadeau te doen.

Het boek Easy Peasy lunchbox kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

Over Gezond met Femke

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank maken, tips om minder plastic te gebruiken en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies