Ervaring met EZPZ siliconen bord dat aan de tafel kleeft

Ervaring met EZPZ siliconen bord dat aan de tafel kleeft Monday October 31, 2016

Als groot fan van de Rapley methode waarbij kleintjes zelf leren eten is het bij ons best een chaos aan tafel. We hebben geen baby meer in huis, maar we houden er nog steeds van om kinderen zelf smaken en texturen te leren ontdekken.

Een review van een siliconen bord dat zich aan tafel hecht klonk me dus heel logisch in de oren. Want als je kinderen zelf wilt leren eten is de kans op een puinhoop 100%. Begrijp me niet verkeerd… dat hoort er natuurlijk bij. Troep maken is leuk. Maar na 30x opnieuw eten opscheppen omdat alle bordjes door de keuken vliegen ben je er heeeeeel misschien stiekem ook best een beetje zat van. Mijn kinderen kunnen inmiddels frisbeeën met borden dus dat zijn geen goede testers. Baby Roos comes to the rescue voor de test met de EZPZ (‘eazypeazy’) happy mat.

rapley methode zelf leren eten baby

Het eerste dat je op zal vallen is dat de EZPZ happy mat best groot is. Te groot voor een tafeltje op een kinderstoel. Die omvang begreep ik in eerste instantie ook niet zo goed tot ik de blije Amerikaanse mama die de happy mat heeft uitgevonden in het promotiefilmpje de happy mat zag opstapelen om te vervoeren. Sowieso is het echt handig als je er meerdere hebt want dan heb je ook bij het opruimen een logischere plek om ze op te stapelen. Nu moet je misschien maar net een kastje vrij hebben.

Maar… de happy mat die we hier testen is niet het enige blije bord van EZPZ. Er zijn ook varianten die juist wel op een tray van kinderstoel passen. Want zo’n grote werkt niet als je een tray hebt. Zoals je ziet is Roos al druk bezig om hem toch op de grond te kunnen werpen.

Aan een houten tafel met mooie groeven blijft de happy mat ook niet zo briljant ‘plakken’ als aan de superstrakke tafel in het filmpje. Maar dat ligt er dus ook maar net aan watvoor tafel je hebt. De happy mat is volledig gemaakt van siliconen. Dat is behalve veilig ook een heel praktisch materiaal omdat je hem zo schoonspoelt en eventueel ook in de vaatwasser kunt zetten. Het is absoluut materiaal dat tegen een stootje kan.

rapley methode zelf leren eten baby

De vorm en kleur van de happy mat is hartstikke leuk. Zo’n smiley maakt je toch op slag vrolijk?! En de drie vakjes zijn heel praktisch om een soort monkey platter mee te maken. Al zou ik dan wel meer dan een soort per vakje doen en is de kans op kipnuggets (zoals in het filmpje) extreem klein.

rapley methode zelf leren eten baby

Waar kun je de EZPZ happy mat kopen?

Op dit moment kun je de happy mat onder andere bestellen via de website van de distributeur in Nederland.

Maar ook bij Greenjump, Babyplus, Ik ben mama, Teuntje, Koter & Co, Kidsidee, de Heppiestore, Gezinnig, Pjokk en Kinderbestekwinkel.

Watvoor bord heeft jouw kindje?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies