Film over lang borstvoeding geven

Film over lang borstvoeding geven Friday September 9, 2011

Borstvoeding geven tot je kindje aangeeft niet meer te willen. Daar gaat de film Tiet Zat over.

Vanaf welke leeftijd van een kind vind jij borstvoeding niet meer normaal? Er is veel voor te zeggen om kinderen zelf te laten bepalen wanneer ze niet meer willen drinken. Borstvoeding is immers gezond. Maar in ons straatbeeld zie je zelden een peuter of kleuter aan de borst. Met de film Tiet Zat willen de makers laten zien dat langvoeden een normale optie is.

Meningen over borstvoeding geven en hoe lang

Zodra het onderwerp ‘borstvoeding’ aangehaald wordt lijkt iedereen een mening te hebben. En dat is een goede zaak. Toch zie je niet dagelijks in ons Hollandse straatbeeld dat een kind van een jaar of ouder aan de borst drinkt. Op de Facebook van Ecomama vroeg ik ‘Vanaf welke leeftijd vind jij borstvoeding geven ‘raar’?’. Ik begrijp best dat de mensen die Ecomama volgen doorgaans pro-borstvoeding zijn. Maar toch vond ik het opmerkelijk om te zien dat van de zestig reacties de meeste kiezen voor de optie dat borstvoeding geven nooit raar is. Want eerlijk is eerlijk, voordat ik zwanger werd en mij überhaupt in het onderwerp verdiepte had ik zelf niet kunnen bedenken dat er kinderen van vijf zijn die aan de borst drinken.

Het andere populaire antwoord is dat het pas raar wordt als de moeder wel wil en het kind niet. Dat past denk ik ook wel in mijn definitie van raar. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat je een kind aan de borst kunt krijgen onder dwang. Maar misschien komt dat door mijn actieve en best sterke peuter.

Korte versie film Tiet Zat

Je kunt alvast een voorproefje zien van de film Tiet Zat. Als je de volledige film wilt zien over langvoeden kun je deze bestellen op de website van Borstvoeding.com.

De film is gemaakt door een team enthousiaste moeders, in opdracht van het Kenniscentrum Borstvoeding en ondersteund door betrokken sponsors. De film verschijnt op dvd, speciaal voor zorgverleners die met jonge kinderen te maken hebben. Alle consultatiebureaus en kinderafdelingen van ziekenhuizen in Nederland en Vlaanderen krijgen de dvd toegestuurd.

Wat is jouw mening?

Ik ben zo razend nieuwsgierig wat jouw reactie is op deze film. Maar vooral ook of je iets opgevallen is en of je anders denkt over het onderwerp na het zien van de film. Ook als je zelf geen mama bent.

Foto: Help ik ben een langvoedster! (leuke blog over borstvoedingservaringen van Kaatje)

Als je meer ervaringsverhalen wilt lezen van langvoedende mama’s zou je ook eens de interviews moeten lezen die eerder op de Ecomama site verschenen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies